Cine e ministrul dat exemplu negativ de Kovesi la Consiliul Europei

Laura Codruța Kovesi a vorbit la conferința la conferința GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, despre necesitatea revizuirii legislației privind imunitatea miniștrilor și a achizițiilor publice. 

Procurorul-șef al DNA a declarat că ”legislaţia privind imunitatea miniştrilor trebuie revizuită şi trebuie limitată la durata mandatului lor”.

Laura Codruța Kovesi a dat un exemplu: ”Camera Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de ridicare a imunităţii. Ancheta care îl viza pe ministrul în cauză nu a putut continua, dar a continuat în cazul altor două persoane implicate, care au fost condamnate la (...) închisoare. Ancheta contra ministrului a fost închisă pentru că imunitatea nu i-a fost ridicată. Este evident că în acest caz nu se poate vorbi despre egalitate în faţa legii. De aceea considerăm că legislaţia privind imunitatea miniştrilor trebuie revizuită, imunitatea trebuie limitată la durata mandatului. Respingerea cererii de ridicare a imunității nu este motivată, iar votul parlamentarilor nu e public. Este dificil pentru mine să vă spun de ce au fost respinse solicitările în cazurile noastre”. 

Procurorul-șef al DNA s-a referit la fostul ministru al Mediului din Guvernul Boc, Laszlo Borbely. El a fost acuzat de trafic de influență, dar Camera Deputaților a respins cererea DNA de ridicare a imunității de două ori. Complicii fostului ministru sunt în penitenciar acum. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel