Cine este Alex Konanykhin, bancherul rus care oferă 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Putin. "Căutat, viu sau mort" - FOTO / VIDEO

Foto: Facebook Alex Konanykhin
Foto: Facebook Alex Konanykhin

Află în articol cine este Alex Konanykhin, bancherul rus care oferă 1.000.000 de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin.

Bancherul rus Alex Konanykhin a anunțat o recompensă de 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin în legătură cu invazia în curs de desfășurare a Ucrainei condusă de Kremlin, scrie fakty.com.ua.

”Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanikin inițial pe LinkedIn, apoi și pe alte rețele de socializare.

”Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele ”Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”.

Mesajul său a fost postat și pe Facebook, dar Alex Konanykhin susține că aceasta a fost ulterior blocată. O postare actualizată a fost postată acum pe rețeaua de socializare, fără fotografie. Se precizează că Facebook a interzis mesajul original, așa că Konanykhin l-a postat din nou, dar fără fotografie.

Ulterior, bancherul a postat un alt mesaj, în care a indicat că dacă o mie de oameni de faceri ar pune  câte un milion de dolari pentru  arestarea lui Putin, atunci totalul ar fi de un miliard.

"Unele rapoarte sugerează că am promis că voi plăti pentru asasinarea lui Putin. Nu este corect. Deși un astfel de rezultat ar fi aplaudat de milioane de oameni din întreaga lume, cred că Putin trebuie adus în fața justiției.", a precizat afaceristul într-o altă postare.

Cine este Alex Konanykhin și ce afaceri are

Potrivit datelor disponibile publicului, Alexander Pavlovich Konanykhin este unul dintre primii bancheri din Rusia post-sovietică. A avut o istorie tulbure cu guvernul rus.

Washington Post a scris într-un articol din 1996 că Konanykhin a studiat la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova înainte de a abandona școala și de a deschide o societate a studenților constructori. După aceea, a intrat într-o serie de alte afaceri, inclusiv în domeniul bancar, acțiuni și imobiliare.

Până la vârsta de 25 de ani, el a construit un întreg imperiu de peste 100 de firme. În 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. De asemenea, a făcut parte din prima delegație a președintelui rus de atunci Boris Elțin la Washington.

S-ar fi încercat asasinarea sa

Mai târziu, în 1996, în timp ce Konanykhin locuia cu soția sa în Statele Unite, amândoi au fost arestați de agenți federali de imigrație sub acuzația de încălcare a vizelor americane.

Cazul a fost probabil inițiat după ce autoritățile ruse au susținut că omul de afaceri ar fi deturnat 8 milioane de dolari de la Banca All-Russian Exchange din Moscova.

Cazul a durat câteva săptămâni, după care agenții FBI au aflat că mafia rusă a primit un ordin pentru viața lui Konanykhin. În plus, fostul agent KGB a mărturisit că avea serioase îndoieli cu privire la acuzațiile aduse oligarhului.

În același timp, Alex Konanykhin a spus că unii dintre asistenții săi corporativi de la Banca All-Russian Exchange au început să facă presiuni asupra lui, cerând bani și, de asemenea, l-au amenințat, ceea ce l-a determinat să se mute la Ungaria. El a susținut că a fost apoi amenințat cu violență din nou, ceea ce l-a determinat să fugă în Cehia și apoi la New York.

În cele din urmă s-a ajuns la un acord și Konanykhin a fost eliberat din arest. El a primit azil politic. Cu toate acestea, doar câțiva ani mai târziu, Comisia de Apel pentru Imigrări a anulat azilul politic și a dispus deportarea lui. Konanykhin și soția sa au încercat să fugă în Canada, dar au fost arestați.

Deportarea cuplului a fost anulată după o serie de audieri de urgență - după ce un judecător de district din SUA a constatat că decizia este ilegală, declarând: "Am avut impresia puternică că oamenii din ramura executivă chiar doresc să returneze această persoană în Rusia - din ce motiv, nu pot spune. Miroase urât”, îl citează The Moscow Times pe judecător.

În 2007, i s-a acordat din nou azil.  El a fondat companii precum KMGi Group și Transparent Business.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel