Cine e Crin Bologa, propunerea pentru șefia DNA

Catalin Predoiu, ministrul Justiției, l-a propus, marți, pe Crin Bologa pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Crin Bologa este absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca.  Crin Nicu Bologa este procuror din Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

În 1995, sălăjeanul și-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Până la începutul anului 2008, Bologa a condus DNA Cluj, funcție la care a renunțat invocând motive familiale, întorcăndu-se ca simplu procuror la Parchetul sălajean. Un an mai tarziu, a preluat șefia Secției Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al județului. A stat în funcție pănă în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea și ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituției.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi inaintata Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. Dupa obtinerea acestuia, Predoiu va inainta propunerea presedintelui Klaus Iohannis in vederea numirii noului sef al DNA.

Mai multe detalii în videoclip:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel