Cine ar fi crezut: Schimb de scrisori amicale între liderul nord-coreean Kim şi preşedintele sud-coreean Moon

Kim Jong-Un, apariție în public, după mai mult de o lună
Kim Jong-Un, apariție în public, după mai mult de o lună

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a mulţumit preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, aflat la final de mandat, pentru acţiunea sa în favoarea unei ameliorări a relaţiilor dintre ţările lor, au indicat vineri Seulul şi Phenianul, transmite AFP. 

Cei doi lideri şi-au scris într-un moment în care Seulul şi aliaţii săi suspectează că Phenianul se pregăteşte să reia testele nucleare după ce, la începutul anului, a procedat la o serie fără precedent de teste cu rachete.

Succesorul lui Moon, Yoon Suk-yeol, care va prelua mandatul pe 10 mai, s-a angajat să adopte o linie dură împotriva Phenianului. Moon s-a întâlnit cu Kim de trei ori şi a contribuit la discuţiile dintre acesta preşedintele american de atunci, Donald Trump.

Din 2019, negocierile s-au blocat din cauza...

Din 2019, negocierile s-au blocat, mai ales din cauza dezacordurilor privind relaxarea sancţiunilor şi a concesiilor la care ar fi dispus Phenianul în schimb. Vineri, agenţia nord-coreeană KCNA a transmis că Moon şi Kim au apreciat că relaţiile intercoreene se vor dezvolta dacă părţile 'realizează, cu speranţă, eforturi constante' în această direcţie. Kim a mai afirmat că summiturile 'istorice' cu Moon au dat poporului 'speranţă pentru viitor', adaugă KCNA.

Kim Jong Un a apreciat 'strădaniile şi eforturile depuse de domnul Moon pentru marea cauză a naţiunii până în ultimele zile ale mandatului său'

Liderul nord-coreean 'a apreciat strădaniile şi eforturile depuse de domnul Moon pentru marea cauză a naţiunii până în ultimele zile ale mandatului său', arată KCNA, subliniind că schimbul de scrisori 'demonstrează încrederea profundă' între cei doi.

Preşedinţia sud-coreeană a confirmat acest schimb de scrisori amicale, menţionând că Moon i-a transmis lui Kim că, în pofida unor 'momente dezamăgitoare', ei au făcut 'un pas' pentru a 'schimba destinul peninsulei coreene'.

De asemenea, Moon a subliniat că summiturile intercoreene ar trebui să devină 'fundamentul unificării', şi a afirmat că speră într-o reluare rapidă a dialogului între Phenian şi Washington, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel