Cine a fost Bogdan Stanoevici, actorul care a murit infectat cu coronavirus

Bogdan Stanoevici a încetat din viaţă. 

Născut la 22 ianuarie 1958 în București, Bogdan Stanoevici este absolvent al IATC, promoția 1982. În mai 1989 a emigrat în Franța unde s-a și căsătorit, dar revine în țară în anul 2011. Bogdan Stanoevici este propunerea premierului Victor Ponta pentru ocuparea fotoliului de la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Bogdan Stanoevici a emigrat când se afla pe culmile succesului datorită filmului “Sania albastră”, care s-a bucurat la vremea aceea atât de atenția publicului, cât și a criticilor de specialitate. În Franța și-a continuat meseria de actor, jucând alături de nume celebre ca: Gerard Depardieu și Barbara Schultz.

Printre spectatorii săi parizieni s-au numarat Alain Delon și Jean-Paul Belmondo. A fost partenerul pe ecran al altor actori celebri ca Michael Keaton și Michael Caine.

Pe 4 februarie 2011, Bogdan Stanoevici a revenit în România, cu ocazia premierei filmului israelo-franco-roman, “Misiunea directorului de resurse umane”în regia lui Eran Riklis.

Filmul “Misiunea directorului de resurse umane” a fost propunerea Israelului la Premiile Oscar pentru anul 2011. O tragicomedie bazată pe un bestseller semnat de Abraham B. Yehoshua, pelicula descrie călătoria unui director de resurse umane din Ierusalim spre Europa de Est, pentru a înapoia familiei corpul neînsufleţit al unei angajate decedate într-un atentat cu bomba.

VEZI ȘI: Moartea lui Bogdan Stanoevici, folosită pe modelul Gardienii Potopului

Pelicula a primit premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță într-un rol secundar (acordat actriței de origine română Rosina Cambos) și Cea mai bună coloană Sonoră la Premiile Industriei De Film Israeliene – Ophir Awards, desfășurată pe 21 septembrie 2010.

Bogdan Stanoevici și-a început cariera de actor din anul întâi de facultate, fiind distribuit de regizorul și profesorul Ion Cojar în spectacolul “Idolul și Ion Anapoda” pe scena Teatrului Național din București. Debutul său în teatru a avut loc în compania unor mari nume ca Mișu Fotino, Ileana-Stana Ionescu, Coca Andronescu.

Au urmat o serie de alte spectacole pe scena Naționalului bucureștean, ce l-au dus la Festivalul Internațional de Teatru din Edinbourg, cu spectacolul “Fata din Andros”.

După un început remarcabil în teatru, Bogdan Stanoevici, a debutat și în cinema, tot în anul întâi de facultate, sub îndrumarea și atenția profesorului său Amza Pellea. În 1982, a absolvit I.A.T.C.-ul și a continuat să-și dezvolte cariera artistică, devenind unul dintre actorii cei mai populari și mai iubiți din România, un adevărat simbol al unei întregi generații.

Actorii care l-au marcat însă din copilărie pe Bogdan Stanoevici și care au devenit idolii săi sunt Peter O’Toole și Anthony Quinn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel