Cine a atacat Moscova. Generalul (r) Dan Grecu, date tehnice: Au fost controlate de pe teritoriul rus

captura video
captura video

A fost panică în capitala Rusiei, unde clădiri rezidențiale au fost lovite de drone. Ucraina, prima acuzată, aplaudă atacul, dar nu și-l asumă. 

Autoritățile de la Moscova au fost în alertă toată ziua după ce mai multe drone au zburat pe la periferia capitalei ruse, ulterior lovind clădiri rezidențiale. Imagini filmate de cetățenii ruși au devenit virale pe Internet.

Într-un dialog purtat cu DefenseRomania, generalul (r.) Dan Grecu a precizat că deși există foarte puține date privind atacul asupra Moscovei, el nu ar fi putut fi orchestrat decât de Ucraina, de un grup de partizani ruși asemenea celor din Belgorod care beneficiază de sprijinul ucrainenilor, sau să fi fost un atac sub steag fals organizat chiar de Moscova.

1. Grup de partizani care au atacat din teritoriul rus

„După imagini par drone sovietice, posibil Tupolev, ele fiind atât în dotarea Ucrainei cât și a Rusiei. Ucraina neagă implicarea. Nu e exclus să existe forțe de rezistență anti-Putin rusești pe care într-un fel sau altul ucrainenii le sprijină, nu neapărat controlează”, precizează generalul (r.) Grecu. 

El a subliniat că asemenea drone nu pot fi operate precum cele occidentale de la distanțe mai mari de 200-300 de kilometri, ceea ce indică faptul că dronele au fost controlate de pe teritoriul rus.

2. Atac al Ucrainei

„Să admitem că dronele au pornit de pe teritoriul ucrainean. E o distanță pe care o dronă o poate realiza. Dar niciun sistem nu a detectat-o? Oamenii din Moscova o filmau cu ochiul liber. Sistemele de supraveghere, radare, avioane etc nu au reușit?”, s-a întrebat generalul (r.) Grecu care a precizat că un asemenea scenariu ar arăta o incompetență uriașă a sistemelor de apărare ruse. Citește continuarea pe defenseromania.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel