PNL: Alte zile libere pentru români în 2022. Acestea vor fi acordate în baza unui document doveditor

Zile libere
Zile libere

PNL propune ca Senatul României să vină în sprijinul autorităților, în această perioadă de criză umanitară, prin oferirea de zile libere angajaților care doresc să se implice în activitățile de voluntariat dedicate asistenței și preluării refugiaților.

De exemplu, angajații Senatului, care vor desfășura activități de voluntariat, vor putea beneficia de maxim 5 zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina. Zilele libere vor fi acordate în baza unui document doveditor al activității de voluntariat desfășurate (va fi decis în urma consultărilor cu autoritățile locale).

Etape:

Senatul României prin Secretariatul General va lua legătura cu autoritățile competente, Prefectura, Primăriile de sector, pentru a obține informații legate despre centrele de primire a refugiaților de pe teritoriul Municipiului București și a primi datele de contact ale coordonatorilor.

Toate aceste informații vor fi furnizate tuturor angajaților Senatului României, printr-o campanie internă de informare, prin intermediul căreia se va face un apel la solidaritate și implicare în vederea colaborării în această acțiune umanitară.

Impact:

Prezenta propunere va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarității, unității și implicării la toate nivelurile.

Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituției și va contribui, la nivel extern, la poziționarea instituției ca o instituție deschisă, ce este mereu aproape de oameni și care răspunde rapid în situații de criză.

De asemenea, la nivel intern măsura va transmite și sublinia în cultura organizațională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate și unitate.

Propunerea Alinei Gorghiu (PNL) a trecut în unanimitate.

Consultă aici documentul.

VEZI ȘI: A treia rundă a negocierilor între Ucraina şi Rusia este aşteptată să înceapă luni la 14:00 GMT (ora locală 16:00) în Ucraina, a anunţat pe Twitter un negociator ucrainean, relatează AFP şi Unian



"Runda a treia. Debutul la 16:00, ora Kievului. Delegaţia, în aceeaşi componenţă", a scris Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, membru al delegaţiei ucrainene, publicând fotografia sa cu un elicopter în fundal.

De cealaltă parte, Rusia nu a confirmat încă desfăşurarea acestei a treia runde de negocieri, notează AFP.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, delegaţia Moscovei a sosit deja la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut a doua rundă de negocieri.

Rusia a lansat la 24 februarie o invazie în Ucraina, lovindu-i oraşele, făcând numeroase victime umane şi provocând exodul a peste 1,5 milioane de ucraineni.

Precedentele două runde de negocieri, care au avut loc tot în Belarus, ţara aliată Rusiei, nu s-au finalizat cu vreun rezultat tangibil.

Luni, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina, Moscova a anunţat instituirea unei încetări a focului şi deschiderea unor culoare umanitare pentru a permite evacuarea de civili din anumite oraşe ale Ucrainei, inclusiv din Kiev.

Numai că jumătate dintre aceste culoare duc spre Rusia sau spre Belarus, ţară de pe teritoriul căreia armata rusă a intrat în Ucraina în data de 24 februarie, astfel că autorităţile ucrainene au respins această "ofertă" a Moscovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel