Cinci superalimente pe care să le ai pe lista de cumpărături

FOTO: Freepik @aleksandarlittlew
FOTO: Freepik @aleksandarlittlew

Cinci superalimente pe care să le consumați în fiecare zi pentru un aport adecvat de vitamine și nutrienți.

Pentru o bună funcționare a organismului, dar și pentru a avea parte de o ”sănătate de fier” avem nevoie de un aport adecvat de vitamine și minerale, aport care nu poate fi obținut, din păcate doar dintr-un tip de aliment.

În timp ce toate alimentele ne sprijină sănătatea în felul lor, anumite superalimente sunt pregătite în mod unic pentru a vă oferi cea mai mare putere de sănătate.

Astfel, cu un conținut bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți care susțin sănătatea, aceste superalimente sunt susținute de un acord științific semnificativ pentru a îmbunătăți calitatea nutrițională a dietei dumneavoastră, reducând în același timp riscul pentru anumite afecțiuni cronice.

Prin introducerea acestor alimente în mesele și gustările zilnice puteți să vă alimentați organismul cu elementele de bază de care are nevoie.

Cinci superalimente de neratat

Iată care sunt cele cinic superalimente pe care ar trebui să le aveți pe lista de cumpărături.

Afine

Afinele au dețin statutul de ”superaliment” de ani de zile, deoarece au printre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre toate alimentele.

Afinele sunt bogate în antociani, o familie unică de fitonutrienți care dau culoarea afinele.

Antocianii pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, reduc riscul de boli de inimă și de diabet de tip 2, ajută la reglarea glicemiei, mențin sănătatea ochilor și oferă neuroprotecție pe măsură ce îmbătrâniți. 

Ierburi aromate și condimente

Un vârf de cuțit dintr-o plantă aromatică sau un strop dintr-un condiment înțepător sunt modalități gustoase de a adăuga superalimente la mesele și gustările dumneavoastră.

Unele dintre beneficiile cunoscute ale ierburilor și condimentelor includ antioxidanți, antimicrobiene, antiinflamatorii și protecție împotriva bolilor cardiovasculare, a declinului cognitiv și a diabetului de tip 2.

Linte

Scăzută în calorii și grăsimi, dar bogată în proteine, fibre și potasiu, s-a demonstrat că lintea ajută la reducerea glicemiei și la diminuarea riscului de apariție a diabetului.

Un studiu a constatat că lintea are efecte benefice asupra răspunsului glicemiei nu numai în timpul mesei în care este consumată, ci și la masa următoare.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră cu 70% sau mai mult de cacao în stare solidă este unul dintre cele mai gustoase și mai sănătoase alimente de care vă puteți bucura pentru sănătatea dumneavoastră.

Cacao este bogată în flavanoli polifenoli care ajută la stimularea fluxului sanguin și la reducerea cheagurilor de sânge și a tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Compușii fenolici conțin, de asemenea, proprietăți anticancerigene și reduc riscul de tulburări metabolice.

Căpșuni

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și furnizează fibre, potasiu, acid folic și flavonoide care se știe că ajută la protejarea împotriva bolilor cronice. În plus, aceste mici bijuterii roșii conțin mai multă vitamina C decât o portocală - aproximativ 160% din necesarul zilnic.

Iar o porție de căpșuni proaspete (8 fructe) conține doar 50 de calorii. Căpșunile sunt un aliment dovedit a fi sănătos pentru inimă, deoarece s-a demonstrat că reduc riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral, datorită capacității lor de a reduce colesterolul LDL, inflamația și tensiunea arterială, notează EatThis.

Citește și: Patru ceaiuri de băut în fiecare zi. Ce beneficii obțineți de la ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel