Patru ceaiuri de băut în fiecare zi. Ce beneficii obțineți de la ele

FOTO: Freepik @8photo
FOTO: Freepik @8photo

Patru ceaiuri cu beneficii importante pentru sănătate și care pot fi băute în fiecare zi.

Ceaiul este una dintre cele mai răspândite băuturi la nivel mondial, după cafea și, desigur, apă. Iată câteva ceaiuri care pot fi consumate în fiecare zi și care au beneficii importante pentru starea de bine, fizică și psihică, a organismului.

Ceaiul de turmeric

Ceaiul de turmeric este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și este indicat să se consume la primele ore ale dimineții. Ceaiul de turmeric se face din rădăcina rasă de turmeric, din pudră sau din frunzele de turmeric.

Ceaiul de turmeric poate reduce din simptomele artritei, stimulează funcția imunitară, ca urmare a proprietăților antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriale și antivirale pe care le are turmericul.

De asemenea, ajută la reducerea complicațiilor cardiovasculare, prin reducerea colesterolului și subțierea sângelui.

Un alt rezultat benefic pe care îl puteți obține ca urmare a consumului de ceai de turmeric este reducerea daunelor celulare, inflamația și depozitele de amiloid, sau plăcile, care apar în afecțiunile neurodegenerative, precum boala Alzheimer, cea mai răspândită formă de demență, scrie Medical News Today.

Ceaiul verde

Ceaiul verde, o sursă de antioxidanți și cofeină, are mai multe beneficii posibile, între care și stimularea metabolismului, ceea ce îl face indicat la consum la prânz.

Cercetările au descoperit că beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde pot include ameliorarea anxietății și a stresului, îmbunătățirea memoriei și reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Pe lângă beneficiile menționate, dacă beți ceai verde în fiecare zi vă puteți bucura de protejarea împotriva declinului cognitiv, îmbunătățirea longevității, gestionarea și prevenirea diabetului de tip 2, reducerea riscului de accident vascular cerebral sau suport în scăderea în greutate, notează Health.

Ceaiul negru

Beneficiile asociate cu majoritatea ceaiurilor provin din polifenoli - antioxidanți care oferă protecție împotriva mai multor boli cronice.

Dar ceaiul negru conține un grup de polifenoli, numiți teaflavine, pe care niciun alt tip de ceai nu îl are. Theaflavinele se dezvoltă în timpul oxidării și reprezintă între 3% și 6% din polifenolii din ceaiul negru.

Consumul de ceai negru ajută în promovarea sănătății inimii, la reducerea riscului de accident vascular cerebral, reducerea nivelului de zahăr din sânge, dar și reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, ca urmare a proprietăților antioxidante ale ceaiului negru.

De asemenea, consumat zilnic, în primele ore ale după-amiezii, ceaiul negru poate ajuta la îmbunătățirea concentrării, venind și cu o doză bună de energie, scrie UCLA Health.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este unul dintre ceaiurile care se pot bea seara, înainte de culcare, deoarece ajută la relaxare și calmare după agitația de peste zi, precum reducerea anxietății și inducerea stării de somn.

În plus, ceaiul de mușețel are multe alte beneficii pentru care ar merita să îl luați în calcul atunci când vreți să beți un ceai de plante.

Studiile au descoperit că ajută pentru: 

- durerea de artrită

- crește celulele albe din sânge pentru a crește sistemul imunitar

- alină balonarea și crampele stomacale

 - în diabet

- boala Crohn și simptomele intestinului iritabil

- inflamație

- răceală și gripă

- afecțiuni ușoare ale pielii

- arsuri la stomac

- greață și vărsături

- stomac deranjat sau ulcer gastric, scrie Web MD.

Citește și: Ceaiul de oregano, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Recomandat în timpul răcelilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel