Ceaiul de oregano, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Recomandat în timpul răcelilor

FOTO: Freepik @artemsh
FOTO: Freepik @artemsh

Ceaiul de oregano este potrivit în sezonul răcelilor, fiind eficient în sănătatea respiratorie.

Oregano este o plată aromatică utilizată în mod frecvent în bucătăriile internaționale, dând mâncării o aromă aparte, dar este folosit și pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Ceaiul de oregano oferă o experiență aromată și savuroasă, care poate fi savurată fierbinte sau cu gheață, ceea ce îl face utilizabl atât iarna, cât și vara.

Ceaiul de oregano, beneficii pentru sănătate

Stimulator al sistemului imunitar

Ceaiul din frunze de oregano conține compuși precum carvacrolul și timolul, care au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Acești compuși pot contribui la stimularea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și bolilor.

Sprijin pentru aparatul respirator

Ceaiul din frunze de oregano poate ajuta la susținerea sănătății respiratorii. Acesta conține compuși care pot ajuta la slăbirea flegmei și a mucusului din tractul respirator, facilitând respirația.

Ajutor digestiv

Consumul de ceai de frunze de Oregano poate ajuta la calmarea problemelor digestive, cum ar fi balonarea, gazele și constipația. Oregano a fost folosit în mod tradițional ca ajutor digestiv și s-a demonstrat că stimulează producția de enzime digestive.

Proprietăți antiinflamatorii

Ceaiul de frunze de oregano conține compuși care s-au dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii. Acești compuși pot ajuta la reducerea inflamației din organism și la ameliorarea durerii asociate cu afecțiuni precum artrita.

Calități antioxidante

Oregano conține compuși care s-au dovedit a avea proprietăți antioxidante. Antioxidanții pot ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi, care sunt asociate cu boli cronice precum cancerul și bolile de inimă, notează Full Leaf Tea Company.

Citește și: Ceaiurile care te energizează mai bine decât cafeaua de dimineață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel