Cinci state membre ale UE au acceptat să primească migranţi de pe vasul Eleonore

Cinci state membre ale Uniunii Europene - Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg şi Portugalia - au fost de acord să primească migranţi salvaţi în Marea Mediterană de vasul de caritate Eleonore, aflat sub pavilion german, a anunţat marţi Comisia Europeană, potrivit DPA.

'Suntem recunoscători acestor state membre pentru că, încă o dată, au intervenit şi cooperează pentru găsirea unei soluţii comune pentru persoanele aflate la bord', a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Tove Ernst.

După ce luni persoanele aflate la bord au debarcat în portul italian Pozzallo din Sicilia, Comisia Europeană va începe acum coordonarea procesului de relocare a lor, a adăugat ea. Nava Eleonore, aflată sub pavilion german, a primit luni permisiunea de a debarca 100 de migranţi în portul Pozzallo din Sicilia, a informat contul de Twitter Seegezwitscher, care furnizează informaţii de la bord. Vasul intrase ilegal în apele teritoriale italiene, dar a primit în cele din urmă permisiunea poliţiei de frontieră italiene de a acosta.

În Italia sunt în vigoare legi aspre împotriva organizaţiilor care salvează migranţi, fiind prevăzute amenzi de până la un milion de euro pentru încălcarea ordinelor de a nu intra în apele naţionale. Ministrul de interne Matteo Salvini, care a promovat legile, urmează să îşi piardă postul în câteva zile, când la Roma se va forma un nou guvern. Partidul Democrat, de centru-stânga, care a alcătuit o nouă coaliţie cu Mişcarea 5 Stele, în locul Ligii - formaţiunea de dreapta condusă de Salvini -, a anunţat deja că va relaxa sau chiar va abroga decretele privind migraţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel