Cinci sfaturi pentru soţi, de la Muntele Athos. Te ajută să ajungi la 50 ani de căsătorie

Parohia Zlătari vă prezintă cinci sfaturi pentru soţi, de la Muntele Athos.

”O familie fericită, care îşi serba nunta de aur, a oferit tuturor familiilor care participau la aniversare, alături de alte cadouri, şi câte un plic cu cinci sfaturi, concluzia celor 50 de ani de împreună-vieţuire.

1) Să iei hotărârea ca să nu începi tu niciodată cearta.


2) Să nu uiţi niciodată că cel / cea cu care te-ai căsătorit are slăbiciuni, dar şi tu ai multe lipsuri.


3) Să preferi mai degrabă să mori decât să-ţi iasă din gură un cuvânt prin care să regreţi că te-ai căsătorit. Foarte mulţi spun: îmi pare rău, nu trebuia să mă căsătoresc cu tine! Când spunem acest lucru, ne trimite la spada lui Alexandru Macedon care a tăiat nodul gordian. Pentru că nodul, legătura dintre bărbat şi femeie, este de nedesfăcut şi, cu un cuvânt necugetat, noi tăiem legătura respectivă.


4) Să vă amintiţi întotdeauna că familia este un spaţiu în care trebuie să te sacrifici şi tu, şi celălalt. Cel care face mai multe sacrificii are de câştigat mai mult. Dacă vrem să considerăm căsătoria prin prisma matematicii, putem spune: căsătoria este o societate de jertfe reciproce.


5) Răbdarea este cuvântul cel mai înalt pentru fericirea casei. Să vă spun două întâmplări deosebite. O femeie îşi bătea bărbatul. Soţul nu a reacţionat violent ci s-a retras într-o cameră şi se ruga la Dumnezeu ca să o lumineze. Pentru că el întârzia să iasă din cameră, soţia a trimis copilul ca să vadă ce face tatăl său. Când a deschis uşa, copilul l-a văzut pe tatăl său îngenuncheat şi un înger îi punea cunună pe cap. Deci, dacă ar fi bătut-o, ar fi pierdut cununa de la înger. Altă întâmplare: Cineva voia să se despartă de soţia sa. Dumnezeu, ca să-l ajute să nu ajungă la divorţ, i s-a arătat în vis şi i-a zis: Ia uită-te la pieptul tău! Omul s-a uitat şi a văzut că avea multe medalii. L-a întrebat Domnul: Vrei să pierzi medaliile?”, se arată pe site-ul Parohiei Zlătari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel