Cinci persoane reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc, la Tecuci. Au fost ridicate sute de comprimate de ecstasy și 1.000 de grame de canabis

Cinci persoane, dintre care două prinse în flagrant, au fost reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a cinci inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și reținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, măsurile au fost luate după ce doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce comercializau și intermediau vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate de ecstasy (drog de are risc)

”Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie - aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către consumatori de pe raza județului Vrancea, cu sume cuprinse între 70 și 75 lei pentru un gram, respectiv un comprimat, se arată în comunicatul DIICOT.

Propunere de arestare preventivă de 30 de zile

Potrivit procurorilor, astăzi, 17 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Potrivit IGPR, marți, în urma acțiunilor derulate și a șase percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de canabis, 159 de comprimate de ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, 5.000 de lei, 10 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă, scrie Agerpres. Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

Citește și: Prins când ridica un colet cu heroină. Pachetul venea din Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel