Cinci morţi şi cinci răniţi în urma prăbuşirii unui bloc, în Italia

bloc prabusit italia
bloc prabusit italia

Cinci femei, printre care o adolescentă de 14 ani, şi-au pierdut viaţa luni în oraşul Barletta din regiunea sudică Puglia în urma prăbuşirii unei clădiri. Alte cinci persoane au fost scoase vii de sub dărâmături, fiind internate la spital în stare gravă, informează marţi postul de televiziune Rai News.

bloc prabusit italiaLocatarii spun că au făcut mai multe reclamaţii cu privire la crăpăturile pe care le prezenta imobilul şi la sunetele care proveneau din pereţi. Deseori, din exterior se observau cu ochiul liber mişcările spontane ale clădirii. În pofida stadiului avansat de degradare, în subsolul clădirii activa fabrica de tricotaje Cinquepalmi. Prăbuşirea petrecută în jurul orei prânzului a surprins angajatele la serviciu, transmite Agerpres.

Prima victimă scoasă de sub dărâmături a fost Maria Cinquepalmi /14 ani/, fiica proprietarilor fabricii care ieşise mai devreme de la şcoală. Identificarea victimelor şi a numărului acestora este îngreunată de faptul că mulţi angajaţi ai fabricii lucrau fără un contract de muncă.

Unul dintre locatari a povestit că a semnalat primăriei din Barletta, pompierilor şi poliţiei comunitare crăpăturile din zidurile clădirii în care locuia. Multe dintre acestea aveau o lărgime de trei centimetri şi traversau pereţii apartamentelor. După o verificare la faţa locului, autorităţile locale i-au liniştit pe locatari. Însă, după patru zile clădirea s-a prăbuşit. Bilanţul final al tragediei a ajuns la cinci victime şi cinci persoane rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel