Cinci mâncăruri şi ingrediente pe care Regina Elisabeta II le urăşte. Interzise în meniul regal

Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a interzis mai multe mâncăruri în Palatul Windsor, fie pentru că nu îi plac, fie pentru că acestea nu au un aspect plăcut. În plus, se pare că aceasta a decis ca tacâmurile să fie folosite la orice fel de mâncare servit, dar şi că anumite ingrediente nu trebuie să fie folosite niciodată la gătit. 

Iată câteva dintre mâncărurile şi ingredientele pe care bucătarii din Palatul Windsor nu le pot folosi sau găti. 

1. Ceapă şi usturoi 

Deşi sunt ingrediente de bază pentru multe mâncăruri gustoase, acestea au fost interzise complet de la masa regală, pentru că regina nu le-ar suporta, scrie essexlive.news. În plus, se pare că ar fi considerat un gest lipsit de eleganţă dacă un membru al Familiei Regale ar avea o respiraţie urât mirositoare la întâlnirea cu alţi oameni. 

Acest lucru a fost confirmat şi de Camilla Parker Bowles, când a apărut la MasterChef Australia acum câţiva ani. "Îmi pare rău să o spun, dar nu mâncăm usturoi. Este clar asta!", a spus Camilla când a fost întrebată ce nu mănâncă Familia Regală. 

2. Scoici

De fiecare dată când vizitează ţări străine, membrii Familiei Regale evită să mănânce scoici, pentru că reprezintă un risc ridicat de infecţii şi boli. De asemenea, se feresc de creveţi, crabi, homari şi alte crustacee. Bacteriile din acestea pot duce la toxiinfecţii alimentare, mai ales atunci când sunt mâncate crude sau gătite nepotrivit, iar Familia Regală nu vrea să se expună la astfel de riscuri. 

3. Foie Gras

Una dintre cele mai controversate mâncăruri, pate-ul extrem de scump este produs prin hrănirea forţată a animalelor. Producţia este interzisă în Marea Britanie, iar activiştii cer interzicerea vânzării acestui produs în ţară. Astfel, nu e surprinzător că prinţul Charles, un mare apărător al mediului, l-a interzis din meniul regal în 2008.  

4. Carnea în sânge 

Una dintre mâncărurile preferate ale Reginei este friptura, dar aceasta trebuie să fie bine gătită. Darren McGrady, fostul bucătar al Reginei, a spus că la masa de Paşti, când se găteşte miel, Regina preferă carnea de pe exterior, pentru că e mai bine făcută. 

La fel ca în cazul crustaceelor, carnea în sânge este interzisă membrilor Familiei Regale în călătoriile lor din cauza riscurilor pe care le implică, inclusiv toxiinfecţia alimentară. Membrii Familiei Regale nu pot fi văzuţi bolnavi în public. 

5. Mâncăruri picante sau exotice 

Deşi membrii Familiei Regale merg des în ţări precum Franţa, Italia, Thailanda, Africa de Sud sau Japonia, aceştia nu gustă din mâncărurile exotice. BBC a dezvăluit, în 2000, că astfel de feluri de mâncare sunt interzise pentru regalităţi. În plus, Regina ar dispreţui aceste mâncăruri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel