Urmărește emisiunea live


Cinci firme româneşti, valoare de peste 1 miliard de euro

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cinci afaceri româneşti au fost evaluate la peste 1 miliard de euro fiecare, anunţă specialiştii. Este o premieră pentru ţara noastră! 

România are în 2021, pentru prima dată în istoria sa, cinci afaceri antreprenoriale evaluate la peste 1 miliard de euro fiecare, dar şi alte cinci a căror valoare se apropie de acest prag, fiind cotate la 798 până la 980 de milioane de euro, relatează ZF.

UiPath - primul unicorn românesc, în prezent companie de tehnologie listată pe cea mai puternică piaţă de capital din lume, bur­sa de la New York, Pavăl Holding - com­pa­nia „umbrelă“ prin care fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl controlează retailerul de bri­co­laj Dedeman, dar şi o serie de pariuri la bur­sa de la Bucureşti, precum şi Banca Transilvania - cea mai puternică bancă lo­cală după active - sunt cele mai valo­roase trei com­pa­nii antre­prenoriale ro­mâneşti în acest an, potrivit celei de-a 16-a ediţii a anuarului Top 100 cele mai valo­roa­se companii din România, realizat în cola­borare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio, scrie Mediafax.

Grupul Bitdefender și retailerul electo-IT Altex completează grupul companiilor cu evaluări de peste un miliard de euro.

Pentru al şaptelea an consecutiv, în acest catalog sunt analizate şi cele mai pu­ternice 25 de afaceri antreprenoriale ro­mâ­neşti, ace­le afaceri care au reuşit, mai re­pede sau mai greu, în trei decenii de capita­lism, să pună pe piaţă un bun sau un ser­viciu care să le du­că în prima ligă a busi­nessului local.

Pavăl Hol­ding a intrat în clasament direct pe locul 2, cu o evaluare de 4,2 mld. euro, şi a Chim­com­plex pe poziţia a şaptea, companie co­tată la doar un pas de 1 mld. euro. Pavăl Holding înlo­cu­ieşte astfel Dede­man în top, în ediţia din acest an fiind evaluat întregul portofoliu al fraţilor Pavăl, nu doar retailerul de bricolaj care re­prezintă cea mai importantă parte a portofoliului.

România, în rândul ţărilor UE cu cea mai mare inflaţie în luna octombrie

Comparativ cu situaţia din luna septembrie 2021, rata anuală a inflaţiei a crescut în toate cele 27 de state membre, însă cele mai mari majorări au fost înregistrate în Belgia (1,8 puncte procentuale), Lituania (1,7 puncte procentuale), Spania (1,4 puncte procentuale) şi România (1,3 puncte procentuale, de la 5,2% până la 6,5%).

Datele Eurostat mai arată că în zona euro rata anuală a inflaţiei a crescut până la 4,1% în luna octombrie, de la 3,4% în septembrie. Pentru statele din zona euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor a venit din partea energiei, unde s-a înregistrat o creştere de 2,21 puncte procentuale, urmată de preţurile la servicii care au înregistrat o creştere de 0,86 puncte procentuale.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel