Cinci copii din Australia au murit, după ce un castel gonflabil a fost luat de vânt

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un castel gonflabil a fost luat de o rafală de vânt, iar cinci copii şi-au pierdut viaţa într-un oraş din Australia. 

Poliţia transmite că cei cinci copii au căzut de la 10 metri înălţime. Copiii aveau vârste cuprinse între 10 şi 11 ani. 

"O rafală de vânt a ridicat castelul gonflabil de la sol. Suntem îndureraţi şi suntem alături de familiile celor cinci. Au fost luaţi de lângă noi prea curând", a declarat şeful poliţiei din Davenport, comisarul Darren Hine. 

Şi premierul australian Scott Morrison a reacţionat. El a descris accidentul ca fiind "sfâşietor, dincolo de orice imaginaţie". "Copii care se distrează, iar asta se transformă într-o tragedie. Îţi frânge inima, mai ales că e perioada asta a anului", a declarat premierul, conform BBC News. 

Patru copii au fost declaraţi decedaţi la faţa locului, în timp ce al cincilea a murit la spital. 

Alte cazuri similare

 

Nu este primul incident fatal cu un castel gonflabil. În 2019, doi copii au murit, iar alţi 20 au fost răniţi într-un accident similar petrecut în China. În 2018, o fetiţă a murit în Marea Britanie, după ce un castel gonflabil a explodat, conform martorilor. 

Doi lucrători de la un loc de joacă au fost închişi pentru omor prin neglijenţă, după ce un castel gonflabil a fost luat de vânt cu o fetiţă de 7 ani în Essex, Marea Britanie, în 2016. 

În Rusia, incident similar în vară

 

Un castel gonflabil din orașul Barnaul, Rusia, a sărit în aer și s-a prăbușit la pământ. Momentul a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. 

Cele două copile au ajuns în stare gravă la spital, fiind aruncate peste un gard metalic, pe șinele unui tramvai care circula în apropierea locului de joacă, scrie The Sun.

Anna, fetița de trei ani, a suferit o contuzie și o fractură a coloanei vertebrale, iar Vika, în vârstă de patru ani, o fractură a craniului și răni la plămâni și abdomen.

Alți trei copii care au fost aruncați din castelul gonflabil nu au suferit răni grave. Mai mulți adulți au intervenit pentru a se verifica dacă mai există vreun copil prins înăuntru. 

Inițial, anchetatorii au anunțat că incidentul, care s-a petrecut în apropierea unui centru comercial, a fost cauzat de vântul puternic. Totuși, martorii au negat că ar fi fost vânt puternic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel