Cinci cetățeni bulgari salvați de la înec de către polițiștii de frontieră doljeni

Polițiștii de frontieră din Dolj au salvat mai multe persoane de la înec. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au salvat cinci cetățeni bulgari, care se aflau în pericol de înec în apele fluviul Dunărea, după ce s-au răsturnat cu velierul, se arată într-un comunicat de presă. 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au fost anunţaţi de către reprezentanții Poliției Transporturi Navale, despre faptul că la kilometrul 792 al fluviului Dunărea, se află cinci persoane care s-au răsturnat cu o ambarcațiune artizanală.

Poliţiştii de frontieră au intervenit

Poliţiştii de frontieră au acționat imediat, deplasându-se la locul indicat, cu şalupă aflată în dotare. Astfel, au constatat că o ambarcație de tip velier a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe fluviul Dunărea, iar persoanele aflate în velierul respectiv, trei bărbați și doi minori, erau în pericol de înec.

Cele cinci persoane, cetățeni bulgari, au fost salvate și aduse în siguranță la pontonul polițiștilor de frontiera, ambarcațiunea fiind tractată la mal.

Cetăţenii bulgari nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind ulterior preluaţi de către autorităţile statului bulgar.

Aglomerație spre litoralul bulgăresc. Cât se așteaptă la punctele de trecere a frontierei

Traficul se desfășoară cu dificultate la punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă. Autoturismele așteaptă, în medie, peste 60 de minute pentru a putea face formalitățile necesare. 

Timpul de așteptare este de 30 - 40 de minute și în vămile Vama Veche și Ostrov. Aglomerație de peste 30 de minute este și la Vama Nădlac II. 

În ceea ce privește sensul de intrare în țară, se așteaptă în jur de 30 de minute la Vama Negru Vodă, pentru autoturisme, și în jur de 80 de minute, pentru camioane. 

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore



În data 15.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 201.100 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 42.100 mijloace de transport (dintre care 7.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 93.100 persoane cu 19.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 108.000 persoane cu 22.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 61.500 de persoane şi 18.300 de mijloace de transport (2.100 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 39.800 de persoane cu 11.700 mijloace de transport.

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel