Cinci adolescenți, arestați pentru violul în grup al unei tinere care și-a luat ulterior viața

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Cinci adolescenți belgieni au fost arestați pentru un viol în grup.

Conform BBC, cei cinci tineri au fost reținuți de autorități, în Belgia, pentru presupusul viol în grup al unei fete de doar 14 ani, care a murit la mai puțin o săptămână distanță. Presa din Belgia spune că imaginile atacului au fost distribuite online, astfel că tânăra s-a sinucis la patru zile distanță.

Procurorii care dirijează investigațiile au spus că trei dintre suspecți, care sunt minori, au fost trimiși la un centru de corecție, în timp ce doi adulți, de 18 și 19 ani, au fost arestați și se vor arăta în fața judecătorilor miercuri. Singura faptă care este investigată la acest moment este cea de „fapte care au fost produse la scurt timp înainte de moartea victimei”, se mai arată în urmărirea penală.

Fata voia să se întâlnească cu un prieten, dar acesta a venit cu alți patru băieți

Așa cum scrie presa din Belgia, fata aranjase o întâlnire cu un prieten, într-un cimitir din Gent, pe 15 mai. Totuși, acesta a ajuns alături de alți patru băieți care au hărțuit-o. Imaginile au ajuns pe rețelele de socializare. „Videoclipurile au fost ultima picătură pentru ea, întreaga sa lume s-a prăbușit”, a spus tatăl tinerei pentru ziarul flamand Het Nieuwsblad.

Și primarul localității din care era familia a vorbit despre cazul șocant, în condițiile în care o cunoștea pe copilă. „Nu te gândești că așa ceva va avea vreodată loc în municipalitatea ta”, a spus el, pentru un site belgian.

Răspunsul la regretabilul incident a fost unul foarte serios

Autoritățile și politicienii au răspuns foarte serios la eveniment, iar secretarul de stat pentru Egalitate, Sarah Schlitz, a jurat că va face tot posibilul pentru ca imaginile actului sexual să nu fie divulgate online. „Distribuția unor astfel de imagini pe rețelele de socializare nu sunt doar intolerabile, ci și complet ilegale. Nu ar trebui să fie posibil”, a transmis ea, adăugând că echipa sa se întâlnește cu reprezentanții marilor companii de social media pentru a discuta cum se va realiza acest lucru.

Liesbet Stevens, expertă în egalitatea de  gen, a spus că „din nefericire nu este un caz izolat”, adăugând că în jur de 200 de violuri în grup au loc în fiecare an în Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel