Cîmpeanu și Băluță au venit să discute cu părinții de la Șincai

Cîmpeanu și Băluță au venit să discute cu părinții de la Șincai / Antena 3
Cîmpeanu și Băluță au venit să discute cu părinții de la Șincai / Antena 3

Ministrul Sorin Cîmpeanu a venit, vineri dimineață, la Colegiul „Gheorghe Șincai”, unde, de câteva zile, elevii, profesorii și părinții protestează, după ce a fost numit un director nou care ar fi de acord cu relocarea Colegiului.

„Haideți să nu lăsăm să cadă victimă colaterală un colegiu. Sunt aici ca să dialogăm. Haideți să lăsăm invectivele. O școală înseamnă educație. Educația înseamnă dialog. Dialogul nu înseamnă agresivitate. Este de înțeles, s-au accentuat aceste tendințe conflictuale, însă, prin dialog, se pot rezolva lucrurile”, a spus Sorin Cîmpeanu, vineri dimineață.

„Credeți că eu sunt aici pentru politică sau pentru școală?”, i-a spus unui părinte ministrul Cîmpeanu.

 „E important ca acest colegiu, la nivel de infrastructură, cadre didactice, elevi, trebuie să intre pe calea normală pentru un colegiu înființat acum mai bine de un secol”, a subliniat ministrul.

Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar! Elevii vor avea șansa să se pregătească în continuare pentru Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Cunosc datele, am afirmat public lângă domnul primar: nu va nicio relocare în timpul acestui an școlar”, a reiterat ministrul Educației. 

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a spus, la rândul său, că este vorba despre o clădire în risc seismic și fiecare are dreptul la siguranță. A afirmat că nu se va trece la relocare înainte de finalul anului școlar.

Variantele relocării după ce se va termina anul școlar în curs se vor anunța de către primar, a precizat ministrul Cîmpeanu, în prezent fiind disponibile mai multe opțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel