Cîmpeanu, despre certificatul verde în școli: Nu susțin condiționarea accesului la educație

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

„Nu o să susțin condiționarea accesului la educație”, a transmis, luni seară, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul Educației a fost întrebat, luni seară, dacă există vreo intenție la nivelul Ministerului de susținere a introducerii certificatului verde în școli.

„Eu, personal, merg pe prevenție și pe încredere. Încrederea este probată de rezultatele care sunt clare, rată de vaccinare dublă la nivel național, mii de școli în care avem rată de vaccinare sută la sută, avem aproape 14.000 de școli, cu și fără personalitate juridică, în care rata de vaccinare este de peste 60%. Nu o să susțin condiționarea accesului de educație în niciun fel, o să susțin importanța prevenției în școli, importanța respectării regulilor sanitare, importanța vaccinării, o să susțin toate aceste lucruri, dar limitarea accesului la educație eu personal nu o susțin”, a spus Sorin Cîmpeanu.

86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit comunicatului de presă, luni, 6 decembrie 2021, la nivel național, 17.677 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (dintr-un total de 17.915) funcționează cu prezență fizică, incluzând și unitățile conexe.

„Așadar, peste 99% din numărul total de elevi și preșcolari pot fi prezenți fizic la cursuri. Un număr de 238 de unități de învățământ continuă cursurile în sistem online - cele mai multe în județele Bihor (52), Arad (36) și Hunedoara (20) În 13.728 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate, procentul de vaccinare în rândul personalului angajat este de cel puțin 60%, în 2.697 dintre acestea procentul de vaccinare fiind de 100%”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform sursei citate, în total s-au vaccinat 437.800 de elevi (130.000 de elevi în categoria de vârstă 12-15 ani, respectiv 307.800 de elevi cu vârsta peste 16 ani), număr echivalent cu peste 35% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel