Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cîmpeanu dă cărțile pe față despre colaborarea cu Mihăilă, ÎN DIRECT, la DCNewsTV: Clar!

Gov.ro
Gov.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre colaborarea interministerială dintre Educație și Sănătate. 

Întrebat despre discuția din mediul online în care se făcea comparație între festivitățile de început de an școlar, unde regulile impuse participanților au fost dintre cele mai stricte și participanții festivalului Untold, care au stat cu miile laolaltă, fără măști, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că îl interesează doar „ce se întâmplă în școli”. 

„Permiteți-mi să mă prezint: sunt Sorin Cîmpeanu, profesor și ministru al Educației, Mă interesează ce se întâmplă în școli. Dacă cumva s-a făcut o greșeală la aceste concerte cu zeci de mii de persoane, nu am vrut să o repetăm și în școală. În al doilea rând, ordinul comun de ministru precizează foarte clar că aceste ceremonii au putut fi organizate în spații exterioare, în curtea școlii. Coroborat cu articolul 11.2, cu măsurile complementare pe care conducerile școlilor le pot lua, una e să ai o curte a școlii de 100 de metri pătrați, alta e să ai o curte a școlii de 5.000 de metri pătrați. Directorul școlii este cel care a putut aprecia în ce măsură poate gestiona această prezență. Eu personal am spus public, ordinul de ministru nu interzice prezența părinților”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

Colaborarea dintre ministere, bazată pe argumente logice

Discuția a continuat pe marginea ceremoniilor de deschidere a anului școlar și a festivalurilor ce au avut loc simultan la București și Cluj. Ajungând la subiectul ordinului comun de ministru, Răzvan Dumitrescu, gazda interviului, a reamintit că cel de-al doilea ministru care a semnat ordinul alături de Sorin Cîmpeanu nu se mai află în funcție. 

„Doamna ministru care a semnat împreună cu dumneavoastră ordinul nu mai e în Guvernul României, doamna ministru Mihăilă. Acum vă întreb, cum ați colaborat? Colaborați mai bine cu cine e acum la minister sau colaborați mai bine cu dânsa?”, a întrebat Dumitrescu. 

„Am colaborat foarte bine cu doamna ministru Mihăilă, pe bază de argumente logice. Atunci când am avut argumente logice, a acceptat rapid, fără prea multă negociere consumatoare de timp pe acele argumente. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății ne-a prezentat argumente în favoarea siguranței sanitare a copiilor în școli, le-am acceptat și noi, a fost o colaborare, n-am nimic să reproșez, clar!”, a spus Cîmpeanu. 

„Și în momentul ăsta?”, a continuat Dumitrescu. 

„În momentul ăsta colaborăm, de asemenea, foarte bine”, a spus ministrul. 

„Cu actualul ministru interimar?”, a mai zis Dumitrescu. 

„Cu actualul ministru interimar și cu secretarul de stat care a preluat practic atribuțiile (n.r. - Andrei Baciu)”, a adăugat Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel