USR PLUS nu dă bani pentru cimitirul din Târgoviște. Vicarul eparhial: Să învingem balaurii!

Sursa foto: Facebook Ionut Adrian Ghibanu
Sursa foto: Facebook Ionut Adrian Ghibanu

USR PLUS ar fi cerut să fie sistată procedura de acordare a unui sprijin financiar Arhiepiscopiei în vederea înființării unui nou cimitir.

"USR-PLUS a propus să fie sistat sprijinul financiar prevăzut pentru susţinerea înființării noului CIMITIR, ceea ce nu m-a surprins, căci, cu privire la aceștia m-am lămurit de când au refuzat să jure cu mâna pe Biblie. Surprinzător este faptul că reprezentanții partidelor PNL, PMP şi PRO România s-au abţinut de la vot, arătând, poate, că nu le pasă de nevoile întregii comunităţi.

După cum este cunoscut, începând cu anul 2020, Arhiepiscopia Târgoviştei depune eforturi pentru înfiinţarea unui nou cimitir în municipiul Târgovişte, având în vedere că, în ultimii ani, s-au primit numeroase cereri din partea târgoviştenilor, privind asigurarea locurilor de înmormântare necesare, în condiţiile în care, cele trei cimitirele existente nu mai fac faţă noilor solicitări.

Un cimitir în Târgoviște nu este un lux, este o necesitate! Noi avem grijă de morții noștri pentru că-i respectăm și, de aceea, cu mare evlavie așezăm în pământ rămășițele lor pământești, întru așteptarea Învierii. Cimitirul este locul care ne leagă de memoria celor plecați dincolo, dar este și semnul ce ne aduce aminte că viața noastră este trecătoare!", a declarat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, potrivit incomod-media.ro.

"Unii dintre aleşii noştri au uitat că se află în slujba cetăţenilor"

Reamintesc faptul că în ziua de 30 ianuarie 2020, consilierii locali municipali au hotărât cedarea, în folosință gratuită, către Arhiepiscopia Târgoviștei, a unei suprafețe de teren de aproximativ 5,5 hectare, aflată în proprietatea UAT Târgoviște, la marginea orașului, adiacent DN 72, pentru construirea noului cimitir cu o capacitate de peste 15.000 de locuri.

Despre importanţa acestui proiect s-a mai discutat şi în trecut, dar, se pare că, unii dintre aleşii noştri au uitat că se află în slujba cetăţenilor şi, cu această ocazie, aş dori să le remintesc că oricât ar insista să joace rolul „corectitudinii politice“ şi să redefinească lumea contemporană, pentru românii care gândesc, neamul va rămâne pentru totdeauna definitoriu alcătuit din moşii şi strămoșii, bunicii, şi părinții noştri.

"Trebuie să învingem balaurii vremurilor noastre!"

Construirea şi amenajarea acestui cimitir se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi va costa peste 15 milioane lei, din care, CLM Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița le-am solicitat câte 1 milion lei. Întreaga incintă va fi străbătută de drumuri şi alei betonate, va include spaţii verzi, capelă, camere mortuare, servicii de pompe funebre, locuri de parcare, staţie pentru transportul în comun şi alte facilităţi demne de un proiect modern, civilizat şi european.

Așadar, trebuie să învingem balaurii vremurilor noastre! Și o vom face! Sper că, urgent, forurile superioare ale formaţiunilor politice amintite vor îndrepta situaţia creată de propriii consilieri locali şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu lupta cotra intereselor şi nevoilor cetăţenilor oraşului nostru. Mulțumesc consilierilor locali municipali PSD care au votat acest proiect. Rămân, întotdeauna, cu gândul la Dumnezeu", a precizat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel