EXCLUSIV  Cifru regal MS Margareta, statut. De ce NU folosește titulatura de Regină

Scriitorul Ion Bogdan Lefter și Tudor Vișan-Miu, președinte Organizația de Tineret-Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, au vorbit la interviurile DC News despre cifru Principesei Margareta, dar și despre statutul acesteia după decesul Majestății Sale defuncte Regele Mihai I.


În ceea ce privește titulatura, scriitorul Bogdan Lefter a precizat că oficial este ”Majestatea Sa Margareta”.

Totodată, Tudor Vișan-Miu a adus clarificări asupra cifrului regal pe care Majestatea Sa Margareta îl are de când era Principesă, precizând și de ce aceasta nu și-a luat statutul de Regină după moartea tatălui ei.

”Cifrul este un simbol care este folosit în documentele semnate de membrii Familiilor Regale. Cifrul Principesei Margareta apărut atunci, este o literă ”M”, el a rămas la fel. Titlul pe care îl folosește în acest moment este Majestatea Sa Custodele Coroanei Margareta a României. În cazul titulaturii de Regină, în momentul în care România va fi monarhie, va avea sens acest titlu pentru oricine va domni din Familia Regală. 

Până atunci Custodele Coroanei ar fi putut să poarte titlu de Regină, dar nu ar fi avut decât un sens simbolic care eventual ar fi fost și parodiat. Am avut situații foarte neplăcute în România care aveau asemenea titluri”, a explicat Tudor Vișan-Miu.

Totodată, Bogdan Lefter a completat și a precizat că ”nu mai este adecvată situației titulatura de Principesă. Au existat comunicate ale Casei Regale după stingerea din viață a Regelui Mihai, conform cărora și în linia regulilor statutelor Casei Regale, din clipa morții Regelui succesorul prim în linie dinastică, Margareta, devine Regină, are dreptul să adopte titlul de Regină și formula de adresare din Alteța Sa, devine Majestatea Sa. Deci în mod oficial ea este Majestatea Sa Regina Margareta. Există tot în regulamentul Casei Regale stipulată posibilitatea ca persoana în cauză să dorească sau nu să poarte această titulatură. Un alt comunicat a transmis că Margareta a decis că titulatura va fi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, pentru că nu se pune problema în acest moment a unei restaurații monarhice”. Bogdan Lefter a mai precizat că e o decizie de decență a Principesei Margareta care nu a dorit să defileze cu noul statut.

Iată și cifrul Majestății Sale Margareta a României:

(w670) 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel