Cifre-șoc pentru Cameron: de unde vin cei mai mulți imigranți

cameron imigranti
cameron imigranti

Cei mai mulți dintre imigranții care au ajuns anul trecut în Marea Britanie provin din China, arată o cercetarea a Biroului Național de Statistică. Premierul David Cameron este însă speriat de muncitorii est-europeni și se gândește  ca din 2014 să le reducă acestora accesul la serviciile sociale.

În 2012 aproximativ 40.000 de chinezi au venit în Marea Britanie, China fiind pentru prima dată țara care dă cei mai mulți migranți Regatului Unit. Creșterea se datorează numărului mare de chinezi care se înscriu la studii în Insulă, explică The Daily Telegraph.

Statisticile arată că indenii sunt și ei în topul imigranților, în mare parte tot datorită studenților care vor să învețe în universitățile britanice. David Cameron a efectuat două vizite în India, în ultimele 12 luni, pentru a-i convince pe studenții indieni că Executivul britanic nu încearcă să le blocheze accesul în Regatul Unit.

Criza economică din zona euro a crescut cu mult și numărul portughezilor și spaniolilor care își părăsesc țările cu destinația UK. De exemplu, dacă în 2011 în Marea Britanie ajungea 17.000 de spanioli, anul trecut numărul s-a ridicat la 27.000.

Și numărul locuitorilor din țările membre UE care merg în Marea Britanie a crescut considerabil, ajungând anul trecut la 106.000.

Datele Biroului Național de Statistică al Marii Britanii vin în contextul în care Cameron a creat o întreagă polemică la nivel european, anunțând că din 2014 vrea tăierea beneficiilor pentru români și bulgari, cetățeni europeni care de la anul nu vor mai avea restricții pe piața muncii din Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel