Ciclonul Amphan a atins zona de uscat în India. Milioane de oameni evacuați

Ciclonul Amphan ar putea produce pagube de proporții în India şi Bangladesh. 

Cel mai puternic ciclon produs de la începutul secolului în golful Bengal, Ciclonul Amphan, a atins zona de uscat din estul Indiei, precizează Agerpres. Sunt așteptate rafale de până la 190 km/h, au anunţat serviciile de meteorologie indiene, citate de AFP.

Ciclonul a atins zona de uscat. Ochiul (ciclonului) se află deasupra insulei Sagar, situată în estuarul râului Hugli, la o sută de kilometri sud de Calcutta, a declarat pentru AFP Sanjib Banerjee, directorul centrului meteorologic regional.

Pagube însemnate 

Rețelele de telecomunicații au fost perturbate din cauza ploilor torențiale și a vijeliilor ce s-au abătut asupra orașului Calcutta. De asemenea, au fost înregistrate inundații, iar mai mulți copaci au fost dezrădăcinați. Mai multe zone au rămas fără curent electric. 

"Oamenii ţipă când rafalele traversează oraşul, zgâlţâind uşile şi ferestrele", a declarat pentru AFP Sriparna Bose, o profesoară universitară în vârstă de 60 de ani. "Nu am văzut niciodată o astfel de situaţie", a adăugat ea.

Milioane de oameni, evacuați 

India şi Bangladesh au evacuat peste trei milioane de persoane pe măsură ce ciclonul se apropia şi se aşteaptă la daune semnificative. Meteorologii se tem de producerea unui potenţial val uriaş care ar putea atinge înălţimea de cinci metri.

Puternicul ciclon Amphan a făcut miercuri o primă victimă în Bangladesh, un voluntar al Semilunii Roşii locale, a precizat acest ONG, citat de AFP. Moartea voluntarului a survenit în contextul în care o ambarcaţiune a ONG-ului, care ajuta la evacuarea sătenilor, s-a răsturnat din cauza rafalelor de vânt într-un râu din oraşul de coastă Kalapara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel