Ciamba: Dezinformarea, o mare amenințare la adresa democrației

George Ciamba
George Ciamba

George Ciamba a declarat că unul dintre subiectele importante dezbătute la Consiliul Euorpean este dezinformarea.

George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a explicat care sunt principalele axe urmărite de România în timpul exercitării președinției Consiliului European. "Motto-ul preșeșdinției noastre este coeziunea, o valoare comună europeană. Ne bazăm pe acțiunile Europa convergenței, Europa ca actor global mai important și Europa coeziunii.

Evenimentul major din timpul președinției noastre va si Summit-ul de la Sibiu, din luna mai, cu două săptămâni înainte dme alegerile pentru Parlamentul European, de aceea primele trei luni ale mandatului nostru vom fi foarte activi încercând să încheiem cât mai multe dosare legislative și încercând să pregătim cât mai bine Summit-ul de la Sibiu, iar ultima lună, iunie, probabil că va fi destul de agitată după alegerile pentru Parlamentul European. Atunci vom aborda atunci toate dosarele pcare nu au putut fi tratate tocmai din cauza alegerilor europene", a declarat George Ciamba.

Citește și: Curs Valutar, 8 ianuarie. Leul, în scădere

Cel mai important subiect al zilei

Ministrul a declarat că cel mai important subiect disutat marți a fost cadrul financiar multianual. "Cel mai important subiect de astăzi a fost cel al cadrului financiar multianual, un subiect strategic pentru președinția noastră. Am exprimat încă o dată foarte multă ambiție, dorim să obținem rezultate concrete", a mai spus Ciamba. 

Citește și: Orban dă cărțile pe față despre Antonescu. Ce spune despre negocierea cu Băsescu

Am discutat și despre subiectul dezinformării

"Am discutat și despre subiectul dezinformării. După cum știți, o misiune a președinției noastre este e a proteja alegerile europene împotriva influențelor externe, așa că vom urmări acest subiect. Dezinformarea a devenit o mare amenințare la adresa democrațiilor noastre și de aceea e nevoie de eforturile comune ale statelor membre și ale societății civile pentru a o combate. Este nevoie de acțiuni urgente și concrete în vederea alegerilor europene. Nu este vorba despre numai depre a mări rezistența noastră la dezinformare, e vorba și de cybersecurity și de toate celelalte aspecte care pun sub presiune societatea noastră", a mai spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel