CIADO: România are mari probleme şi în acest moment ascunse de autorităţile române

etnobotanice
etnobotanice

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului susţine într-o declaraţie de presă, despre consumul etnobotanicelor, că România are probleme mari scunse de autorităţile române dar evidenţiate de mass-media şi incluse în Rapoartele oficiale ale instituţiilor internaţionale.

"Având în vedere declaraţia Preşedintelui României facută la judecătoria sectorului 5 aflat în proces cu deputatul Mugurel Surupăceanu facem următoarele precizari:

CIADO România, ce mai reprezentativă organizaţie neguvernamentală în prevenirea consumului de droguri din spaţiul estic european, a avertizat autorităţile române încă din luna aprilie 2009 asupra extinderii fenomenului “etnobotanice” în România dar acestea le-au ignorat. CIADO, a oferit alternative Guvernului României, de combatere şi prevenire a fenomenului dar au fost ignorate. Putem aprecia de fapt cî România la nivel instituţional a încălcat în mod vadit şi regretabil mai multe convenţii , rezoluţii şi strategii în materie de antidrog , lucru evidenţiat şi în amânarea României de accedere în spaţiul Schengen. Nu cunoaştem ce specialişti a consultat administraţia prezidenţială în contextul “eliminării” Agenţiei Naţionale Antidrog, transformată într-un simplu serviciu a IGPR, într-o perioadă a creşterii numărului de consumatori. Guvernul României ignora de 3 ani fenomenul etnobotanicelor şi are o abordare neînţeleasă de UE. România are mari probleme şi în acest moment ascunse de autorităţile române dar evidenţiate de mass-media şi incluse în Rapoartele oficiale ale instituţiilor internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel