CIADO, război cu șeful IGPR: Ce spune e o prostie!

Centrul Internațional Anti-drog și pentru Drepturile Omului, CIADO, nu este de acord cu poziția chestorului Bogdan Despescu, șeful IGPR.

Lazăr Gigel, fondatorul CIADO, a declarat pentru DCNews că autoritățile ascund adevăratele cifre în ceea ce privește consumul de droguri. România nu este doar o țară de tranzit ci una de consum, a spus Lazăr Gigel.

Chestorul Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că România este situată într-o poziţie care poate fi considerată ca o ţară de tranzit, iar atenţia IGPR se direcţionează cu foarte multă intensitate pe zona de combatere a traficului de droguri. Chestorul Despescu dă ca exemplu cantitatea de cocaină confiscată la Constanța, care urma să fie dusă în vestul Europei. 

Gigel Lazăr a spus că declarația respectivă este ”o prostie”.

”În ultimii ani autoritățile implicate în combaterea și prevenirea consumului de droguri nu au un dialog cu societatea civilă. Creșterea consumului din 2009 până în 2016 demonstrează ca România a devenit o țară și de consum nu doar una de tranzit. Cantitatea confiscată la Constanța nu înseamnă că nu mai avem trafic. Ar fi o poziție de diletanți. Dacă autoritățile române vor sa nege consumul de droguri este strict problema lor și sa și o asume. CIADO susține, conform creșterii prevalenței, că suntem o țară de consum: 10 % dintre elevi , 21 % dintre studenți și 6.4 % din populația generală consumă droguri.  Asta înseamnă peste 800.000 consumatori ocazionali . La ce procent trebuie ajuns ca autoritățile să considere ca suntem o țară de consum ? Sau cu o floare la Constanța s-a și făcut primăvară?”, a întrebat Gigel Lazăr, președinte CIADO România.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel