CIA ar avea informații că Rusia va ataca Ucraina în 16 februarie

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Miercuri, 16 februarie, ar urma ca Rusia să invadeze Ucraina. 

SUA i-ar fi avertizat pe aliaţii din Europa că se tem de un atac rusesc programat pentru miercuri, 16 februarie. Serviciile de informaţii americane ar fi emis un avertisment urgent către aliaţii NATO cu privire la un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, conform Mediafax. 

Potrivit informaţiilor, atât Serviciul Secret al SUA, CIA, cât şi armata SUA, au informat vineri guvernul federal şi alte state NATO că, pe baza unor noi informaţii, există temeri că atacul ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie.

Potrivit mai multor diplomaţi şi oficiali militari, Statele Unite au oferit multe detalii despre briefing-urile secrete, notează Der Spiegel. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum şi unităţile ruse individuale şi sarcinile pe care urmează să şi le asume. 16 februarie a fost stabilită ca fiind data posibilă pentru începerea invaziei.

Cu toate acestea, nu se poate spune sigur că atacul va avea loc, auzindu-se de mult timp că mijlocul lunii februarie ar fi momentul ”oportun” pentru invazie. Mai mult decât atât, nu este exclus ca noua informaţie să fie răspândită de autorităţile din SUA, în mod deliberat, pentru a încurca planurile Rusiei, mai arată sursa citată. 

”O invazie poate începe oricând”

Vineri seară, Jack Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, a afirmat că ”O invazie poate începe oricând dacă Vladimir Putin decide asta. Vreau să fiu clar când spun că poate începe în timpul Olimpiadei, dincolo de speculațiile cum că ar putea fi declanșată doar după Jocurile Olimpice”. ”Suntem gata pentru orice situație” a asigurat el, atât pentru a continua negocierile pe căi diplomatice, cât și pentru a răspunde ”decisiv”. 

”Încurajăm toți cetățenii americani care se mai află în Ucraina să o părăsească imediat. Vrem să fim foarte clari. Orice american care se află pe teritoriul ucrainean trebuie să-l părăsească cât de repede se poate. Nu putem prezice viitorul, nu știm ce va urma, dar riscul este destul de ridicat acum, amenințarea este iminentă. Dacă rămâneți, vă asumați riscul. Nu este sigur că va mai exista o altă oportunitate pentru a face acest lucru” a spus, în direct, Jake Sullivan. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel