Christine Lagarde (FMI): Tratament special pentru Grecia, EXCLUS!

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că Grecia trebuie să respecte reglementările zonei euro. Victoria stângii radicale în alegerile de duminică nu înseamnă că Grecia poate solicita un tratament special pentru datoria sa, a precizat Lagarde. 

FMI exclude un tratament special pentru Grecia, a precizat Christine Lagarde. "Există reglementări interne ale zonei euro care trebuie respectate. Nu putem face categorii speciale pentru o anumită țară", a declarat Christine Lagarde. Oficialul a adăugat că Grecia încă trebuie să adopte reforme structurale cuprinzătoare, cum ar fi colectarea taxelor și reducerea numărului de dosare restante în sistemul judiciar. "Nu este o problemă de măsuri de austeritate, acestea sunt reforme profunde care au rămas de făcut", a explicat șeful FMI. Christine Lagarde a avertizat Grecia, săptămâna trecută, că vor exista consecințe în cazul restructurării datoriei sale după alegerile legislative.

Partidul de stânga Syriza a anunțat că va elimina măsurile de austeritate impuse Greciei de creditorii internaționali în conformitate cu planul de asistență și, de asemenea, a cerut organizarea unei conferințe internaționale pentru renegocierea termenilor datoriilor Greciei față de alte state din zona euro. Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a propus o conferință similară cu reuniunea de la Londra din 1953, la care puterile Occidentale au redus cu 50% datoria Germaniei Federale.

Mesaj clar către Europa. "A fost o mare eroare, din partea tuturor...

Sub asistența financiară a Uniunii Europene și FMI de la izbucnirea crizei datoriilor în 2010, Grecia a beneficiat până acum de două programe de împrumuturi în valoare cumulată de 240 de miliarde de euro. Pentru a beneficia de aceste credite, Grecia a trebuit să pună în practică o politică dură de austeritate și o serie de reforme pe care Syriza vrea să le modifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel