Christian Sabbagh, despre cazul Caracal: Nu vi se pare straniu?

Scutaru Cristina / 14 aug 2019 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii
Christian Sabbagh
Descriere foto: Christian Sabbagh

Christian Sabbagh, jurnalist Kanal D, a făcut un comentariu vizavi de cazul Caracal.

”Caracal. De la un psihopat, ucigas in serie, s-a ajuns la o ampla operatiune de intelligence. Nu mai e nevoie de spioni, de fonduri, de retele, totul se face gratuit. Intotdeauna se pleaca de la o greseala, una grava. In cazul Caracal s-a dovedit ca sistemul unic de urgenta e ineficient, ca nu poate salva vieti, ca unii politisti nu au pregatirea necesara (orientare in teren, cum se spune), ca unii porocurori nu cunosc legea.

Dincolo, e mesajul subliminal: politia e corupta, procurorii sunt corupti, judecatorii sunt corupti, serviciile de informatii sunt corupte. Privita din acest unghi, Romania pare sa fie condusa de mafie.

Inteleg furia maselor, si eu sunt parinte, sunt revoltat ca oricare alt roman, doar ca, neputinta autoritatilor de a gestiona o situatie de criza, de a comunica, toate duc la inflamarea opiniei publice. Ma uit la politistii onesti, la cei care ies de pe bancile facultatii, la cei care sunt in teren, la procurorii care trebuie sa probeze in fata instantei o infractiune, la cei care lucreaza in servicii secrete ori in unitati anticoruptie, toti sunt pusi la zid. Nu vi se pare straniu? Vinovatii sa plateasca, cu varf si indesat, doar ca, de la un ucigas in serie, ajugem la conspiratii, la fapte care s-au petrecut in timp, probate tot de politisti si procurori. De ce au fost condamnarile atat de mici, de ce victimele nu au fost introduse intr-un program de protectie, de consiliere etc ? De ce nu s-au dat pedepse exemplare ? De ce traficantii din Tandarei au fost achitati?”, a scris Christian Sabbagh, jurnalist Kanal D, pe Facebook.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26