EXCLUSIV  Christian Ciocan rupe tăcerea cu Poliția Omoruri: Susținem total ca DNA să facă lumină

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reprezentantul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a descris problema de la Poliția Capitalei drept cea mai gravă situație de care a auzit vreodată.

CITIȚI AICI SITUAȚIA GRAVĂ DE LA SERVICIURI OMORURI LA CARE SE FACE REFERIRE ÎN ARTICOL

„1. Așa cum am spus de la bun început după dezvăluirile făcute de șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente (SGIV), controlul nu trebuie să treneze și să scoată totul la suprafață.

2. Dacă Direcția Națională Anticorupție s-a implicat în această situație, este cu atât mai bine. Susținem total ca DNA să facă lumină.

3. Dezvăluirile care apar în presă sunt atât de grave încât noi credem că DIICOT trebuie la rândul său să intervină pe lege și să clarifice ce se întâmplă acolo. Este grav că presa face referință la bani mulți, la filmări ridicate de ofițeri din cadrul structurii Poliției Capitalei, cea mai mare structură operativă din România. Este și competența DIICOT-ului de a asigura siguranța națională”, a transmis Ciocan, exclusiv pentru DC NEWS.

Informațiile trebuie făcute publice!

„În același timp, noi, Federația, spunem așa: Pentru că s-a vorbit atât de mult în presă de acest Serviciu Omoruri al Poliției Capitalei, transmitem că, din câte știm, la nivelul Poliției Române nicio altă structură din țară nu mai are o astfel de organizare la omoruri, la nivel de serviciu, nici măcar la nivel de birou, nici măcar la nivel de compartiment, ci linie de muncă. Ei bine, întrucât problematica omorurilor este în competența procurorului, noi invităm mass-media să solicite, alături de noi, în baza legii 544/2001, atât șefului Poliției Capitalei, cât și șefului Poliției Române, date referitoare la: câți lucrători are acest serviciu, câtă problematică a înregistrat de la începutul anului, câte dintre aceste acțiuni sunt cu autor cunoscut.

Mai mult decât atât, vom cere șefului Poliției Române să răspundă public dacă alte județe din România, care n-au nici măcar birou de omoruri și nu mai mult de trei oameni pe linia omoruri, ci unul sau doi, au înregistrat o problematică mai mare: mai multe fapte de omor decât Bucureștiul”, a continuat reprezentantul Federației.

„Niciodată nu am auzit de lucruri atât de grave”

„Confirmăm că șeful Poliției Române de la acea vreme ne-a făcut precizări despre aceste sume uriașe de bani, iar noi am spus de atunci că trebuie sesizate DNA și DIICOT. Despre ce vorbim este nu numai cea mai gravă faptă de care auzim, dar este și cea mai rușinoasă faptă. Lucrurile sunt atât de grave la nivel de România și în asemenea măsură aduc atingere siguranței naționale, încât cerem intervențiile DIICOT și DNA fără niciun fel de preget.

Cerem măsuri ferme, în conformitate cu legea. Cetățeanul român care aude și vede așa ceva este la fel de halucinat ca și noi, neputând să-și creadă urechilor că așa ceva se întâmplă. Declarația noastră este fermă, solicităm mass-media să facă lumină și să nu lase acest subiect până când nu se vor clarifica toate lucrurile care țin de fiecare lucrător în parte în cazul acelei structuri, fiindcă niciodată nu am auzit de lucruri atât de grave pe care o poliție de la noi sau din altă parte să le facă”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel