EXCLUSIV  Christian Ciocan, FERM: "Poliţia este prezentată ca o sperietoare. NU ESTE AŞA. DELOC!"

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţie din România, a reacţionat după ce imaginea Poliţiei a fost atacată. 

FSDPR face referire la reacţiile cu privire la trimiterea unor agenţi în civil în zone aglomerate pentru a amenda persoanele care nu respectă reguli. Christian Ciocan a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, că Poliţia are rol de prevenire şi abia apoi de combatere, dar şi că se află în slujba cetăţenilor. 

"Am văzut toate lucrurile care apar la TV. Poliţia este prezentată ca o sperietoare şi nu ştiu cine are acest interes. Am spus-o şi o spun mereu. Poliţia este în stradă, aşa cum cere legea. Poliţia previne, înainte de a combate. Avem ample acţiuni de prevenire, îndeosebi pe zona COVID-19, ca să ne protejăm cu toţii. Poliţia nu mai trebuie receptată vreodată ca fiind un instrument de represiune împotriva poporului. Poliţia nu face altceva decât să îşi îndeplinească misiunile şi celelalte atribuţii. 

În primul rând, Poliţia garantează respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Niciodată în existenţa ei de după 90, Poliţia nu va trebui să restrângă drepturile cetăţenilor, dacă ţara nu stabileşte asta. Orice decizie în România trebuie asumată. Când vorbim de asumare, vorbim de răspundere. Răspunderea e în condiţiile legii. Suntem un stat în care fiecare îşi cunoaşte rolul şi locul, şi aşa cum Poliţia răspunde pentru ce face, fiecare va trebui să răspundă pentru ce decizii ia sau pentru ce acţiuni pune în mişcare. 

Azi am văzut fel şi fel de ştiri care prezintă Poliţia ca pe un zmeu paralel. Menirea principală a sa este apărarea drepturilor cetăţenilor. Noi nu dezbinăm poporul, suntem în slujba sa. Aşa e legea într-o ţară democratică. Înainte de '89, miliţia era aparat de represiune. Acum afirmăm că suntem în slujba poporului. E necesară precizarea asta, pentru că noi am căutat 30 de ani să facem parteneriate cu oamenii şi acum cineva arată Poliţia ca fiind o armă îndreptată împotriva poporului. Nu este aşa. Deloc!", a declarat Christian Ciocan în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel