EXCLUSIV  Federația Sindicatelor Polițiștilor solicită destituirea lui Stelian Ion. Pe 14 aprilie, sindicatele în stradă

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a transmis un mesaj, în exclusivitate pentru DC News, în care își arată nemulțumirea față de intențiile ministrului de Justiție, Stelian Ion.

Pe 6 aprilie 2021, Christian Ciocan a reacționat ferm față de declarațiile ministrului Justiției și disensiunilor care au apărut între Stelian Ion și Lucian Bode, privitoare la trecerea Poliției Judiciare în subordinea Parchetului (mai multe detalii AICI). În cadrul unui nou interviu pentru DC News, comisarul șef Christian Ciocan a transmis poziția Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România față de declarațiile lui Stelian Ion:

„Așa după cum am mai spus, considerând declarațiile ministrului Justiției extrem de grave, având în vedere calitatea de demnitar a acestuia, fiind o ingerință în activitatea Poliției, pe această zonă lucrurile fiind reglementate prin Constituție și legi organice, pentru ca lucrurile să nu meargă mai departe, de la o simplă declarație și până la intenție și realizare, așa cum s-a mai întâmplat în ultimii 30 de ani, Federația s-a întrunit în regim de urgență, hotărârea conducerii pe care astăzi o va exprima președintele Ionel Babuș este următoarea.

În primul rând, președintele se va adresa în numele Blocului Național Sindical, din care F.S.D.P.R. face parte, va solicita analiza în regim de urgență în cadrul biroului executiv al Blocului a acestei declarații  extrem de grave, va solicita sprijinul Blocului Național Sindical sprijin pentru ceea ce se numește MAI și arma Poliției. Totodată, președintele Babuș va solicita tuturor sindicatelor și confederațiilor sindicale din toată România reuniune de urgență și unitate vis-a-vis de această intenție și această declarație.

Mai mult decât atât, Federația solicită imperativ premierului Cîțu destituirea ministrului Justiției și, de asemenea, solicită întrunirea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării care să aibă acest punct în atenție pentru a analiza efectele care se pot produce vis-a-vis față de ce înseamnă structura poliției, încrederea polițiștilor și încrederea populației în arma poliției, deoarece declarațiile demnitarilor produc adevărate cutremure în social. Solicităm decizii ferme din partea CSAT care să fie pronunțate de președintele României față de aceste declarații ale ministrului Justiției“, a punctat Ciocan.

„Pe data de 14 ieșim în stradă“

„Sunt solicitări fără echivoc, reiterăm faptul că toată Poliția Română este numai alături de ministrul Afacerilor Interne, nimeni altcineva nu poate ingera în activitatea Poliției, solicităm zonelor din politic ca de azi înainte să se abțină definitiv să mai aibă vreo acțiune care să afecteze activitatea Poliției, iar pe data de 14 aprilie, toate cartelurile sindicale din România se vor reuni în miting de protest. Prin Blocul Național Sindical vom supune atenției tuturor cartelurilor din țară aceste declarații ale ministrului Justiției și consecințele care pot decurge de aici. La manifestație, această chestiune va fi pe ordinea de zi a revendicărilor tuturor cartelurilor sindicale din România.

Ministerul de Interne are șef și se numește Lucian Bode. Comanda este la domnia sa și nu ne putem permite ca astfel de declarații să provoace chestiuni ale căror consecințe nu se pot prevedea, pentru că demnitarii nu sunt doar cei care conduc ministerele, ci sunt învestiți de poporul român ca să conducă destinele pe o anumită zonă. Când un demnitar are o astfel de declarație, extrem de gravă, trebuie să răspundă în mod urgent pentru România. Țara nu este noțiune filosofică și nici teatru de experimente, ci este stat național unitar, independent și indivizibil. Așa să ne ajute Dumnezeu“, a conchis comisarul șef Christian Ciocan.

VEZI ȘI  -  Stelian Ion vs. Lucian Bode. Poliția Judiciară, scoasă din subordinea MAI. Ciocan amenință că scoate polițiștii în stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel