EXCLUSIV  Christian Ciocan, către liderii de sindicat din Poliție: Să se abțină! Nu fac anchete și acesta nu e rolul lor

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R) transmite un mesaj tranșant liderilor de sindicat, cărora le atrage atenția că declarațiile lor nu se încadrează în atribuțiile legale. Totodată, comisarul-șef Ciocan subliniază că rolul șefilor de sindicat nu este să facă anchete. 

În urma reacțiilor liderilor de sindicat, comisarul-șef Christian Ciocan a subliniat, pentru DCNews: ”Atragem atenția asupra următoarelor aspecte: liderii de sindicat nu fac anchete, nu au aceste atribuții prin lege. Aceste atribuții nu se regăsesc nici în legea privind activitatea sindicală”.

”Dacă nu-l sprijină, cel puțin să nu-i facă rău!”

Prin urmare, purtătorul de cuvânt F.S.D.P.R îi roagă pe liderii de sindicat să se abțină.

”Îi rugăm să se abțină de la declarații care nu au legătură cu competențele lor. Mișcarea sindicală nu are drept rol opoziția cu orice preț în momentul în care un lider nu convine, ci are clar niște atribuții prevăzute prin lege și identificarea de soluții în cadrul dialogului social. În concret, cerem tuturor liderilor de sindicat, având în vedere răstimpul scurt, de doar patru săptămâni de când a fost numit noul șef al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, dacă nu-i acordă sprijin, cel puțin să nu mai facă rău demnitarului și Poliției Române, în ansamblul ei, prin declarațiile fără legătură”. 

Mesaj de suport

Totodată, Christian Ciocan, în numele Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, transmite un mesaj de susținere pentru chestorul Vasilescu: ”Federația pe care o reprezint susține eforturile noului șef al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, îi acordă încredere în aplicarea proiectului managerial, așa cum a fost acesta enunțat încă din prima ședință de comandă, la care chiar eu am luat parte și l-am asigurat și atunci, și am asigurat întregul efectiv al Poliției Române de sprijinul nostru.”

”Vom fi primii care vom sancționa orice abatere de la legalitate sau situații care nu sunt conforme cu proiectele prezentate. Acum, noi acordăm credit șefului Poliției Române și cerem tuturor sindicatelor să facă acest lucru. În doar patru săptămâni, nu au niciun motiv ca să spună că a făcut bine sau rău. Lucrurile se tranșează sau evaluează la o perioadă de timp.” a spus Christian Ciocan, care a precizat că se adresează liderilor de sindicat, pe care-i roagă să fie corecți, pentru că ”rolul nostru e să găsim soluții împreună cu decidenții, pentru ca lucrurile să funcționeze pentru Poliție și pentru societatea românească și nu să fim a priori împotrivă.”

”Noi ce facem aici, ne apucăm să punem piedică la ceva ce încă n-a pornit cum trebuie? Știm eforturile pe care deja noul șef al Poliției Române le face, pentru ca instituția să dispună de fondurile necesare derulării activităților conforme anului 2019 și nevoilor societății românești, lucreză în poliție de mai bine de 28 de ani, îi cunoaștem activitatea și nu ne pronunțăm a priori doar de dragul de a spune că suntem împotrivă, dimpotrivă! De la noi are tot sprijinul.” a conchis comisarul-șef. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel