Chițoiu (ALDE): Reduceri de personal, institutii bugetare

Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, a declarat vineri, la Bistrița, că instituțiile publice au un număr supradimensionat de angajați. El a precizat și că există spațiu pentru efectuarea unor reduceri de personal.

"Sunt foarte multe instituții publice care au un număr supradimensionat de personal și interesul nostru este de a menține actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajări decât acolo unde există strictul necesar și acolo de unde pleacă persoane din sistemul public și este obligatorie încadrarea pe posturile respective, că nu se poate desfășura activitatea", a spus Chițoiu.

Rugat să dea exemple de instituții publice unde personalul este supradimensionat, Chițoiu a spus că situația se regăsește în toate instituțiile bugetare.

"Toate instituțiile publice (au un număr supradimensionat de personal - n..r). Dacă mergem în orice instituție publică la nivel central, vă spun eu că, din 100 de angajați, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci există spațiu de reducere a numărului de personal în orice instituție. Trebuie făcut un audit de către fiecare ordonator principal de credite pe instituțiile centrale și din subordine și în mod cert se poate reduce numărul de personal din instituțiile bugetare", a precizat liderul ALDE, citat de Agerpres.

Secretarul general al ALDE a participat vineri, la Bistrița, la o întâlnire cu filialele din regiunea de nord-vest, având ca temă evaluarea politică și administrativă a acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel