Chirurg din Târgu Jiu, reținut pentru că pretindea favoruri materiale

Pexels
Pexels

Un chirurg din Târgu Jiu a fost reținut de polițiști, fiind suspect că pretindea bani de la pacienții săi. 

Un medic chirurg din Târgu Jiu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că cerea sume de bani pentru intervențiile medicale efectuate, scrie Realitatea.net. Gheorghe Neață, chirurg în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, a fost preluat în custodia autorităților în urma  perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, 8 iulie. 

Medicul era suspect că cerea mită de la pacienții săi, iar după audierile din cursul zilei de azi, acesta a fost reținut de polițiști. 

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj, menționându-se că se efectuează o serie de percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, coordonate de un procuror aparținând Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

                                                                                                                                                           

Medic fals, cerea bani

Un alt caz, de această dată fiind implicat un medic fals, a avut loc la începutul lunii iunie. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunță că polițiștii au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 61 de ani, imediat după săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat. 

Individul, cunoscut cu preocupări de natură infracțională, a fost observat de polițiști în zona unei stații de autobuz. După jumătate de oră, el a fost prins în flagrant delict, în zona intrării într-o unitate spitalicească. Bărbatul a sustras din portofelul unei femei de 81 de ani suma de 300 de lei, imediat după ce a spus, fals, că este medic de cetățenie străină. 

Bărbatul a fost dus la Poliție pentru audieri, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. DGPMB atrage atenția că 'punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel