Chirieac: Rusia, în genunchi! Ce s-ar întâmpla dacă Biden va veni în România

Joe Biden
Joe Biden

Casa Albă ia în considerare posibilitatea ca președintele Joe Biden să vină în Europa în următoarele săptămâni, potrivit NBC. Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a fost săptămâna trecută în Polonia și România, iar o parte din personalul diplomatic care a lucrat la acest mini-turneu al Kamalei Harris ar fi rămas în Europa pentru a ajuta la planificarea unei posibile vizite prezidențiale. „Dacă va fi o oprire a lui Joe Biden în România, fie și pentru câteva ore, dispozitivul de securitate este cu totul și cu totul diferit”, a precizat Bogdan Chirieac, în acest context.

„Vizita este un simbol, așa cum a fost și vizita doamnei vicepreședinte Kamala Harris. (...) Președintele Biden a reușit să țină departe Alianța NATO de războiul direct cu Rusia. A reușit să ajute foarte mult Ucraina”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marți după-amiază, într-o intervenție la Antena 3.

„Sancțiunile economice pentru Rusia sunt cumplite”, a precizat Bogdan Chirieac, adăugând: „Rusia este în genunchi în acest moment și, probabil, se va prăbuși cu totul cât de repede, dacă nu va fi ajutată de China.”

„Foarte importante aceste aspecte și spuneam că sunt discuții la Casa Albă, așa cum arată CNN, discuții despre o posibilă vizită a președintelui american în Europa, Polonia fiind printre țările indicate în opririle sale. Sunt luate în considerare și alte zone, probabil și România, având în vedere că a fost aici și Kamala Harris”, a spus, ulterior, Cătălina Porumbel.

În acel moment, Bogdan Chirieac a adăugat: „Atenție: O vizită a președintelui Joe Biden în România ar fi un eveniment deosebit. Deci, dacă se întâmplă acest lucru, ar fi un eveniment, într-adevăr, deosebit. Ultima dată a fost președintele Bush la summitul NATO, în 2008. În plus, în opinia mea, o vizită a unui președinte american în România nu știu dacă poate fi organizată într-un termen atât de scurt, probabil că discuțiile cu Polonia au avut loc înainte. Când vine președintele SUA, situația este specială, se introduc restricții de securitate fără precedent, cu atât mai mult cu cât e un război la graniță. Dacă va fi o oprire a lui Joe Biden în România, fie și pentru câteva ore, dispozitivul de securitate este cu totul și cu totul diferit”, a precizat Bogdan Chirieac.

Casa Albă și Consiliul Național de Securitate nu au răspuns, momentan, la solicitările NBC de a face comentarii în legătură cu aceste informații.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost în Europa în toamna anului trecut, pentru două summituri importante - G20 și summitul climatic de la Glasgow - și a făcut o vizită și la Vatican. A fost a doua deplasare în Europa a președintelui american de la preluarea mandatului de la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel