Chirieac, reacţie după răspunsul unei profesoare la întrebarea "Nu vă gândiţi la copiii noştri?": Nu le dai cât merită, dar măcar nu-ţi bate joc de ei! La buget sunt Cenuşăresele absolute!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Greva profesorilor continuă iar presa abundă în reacţii şi comentarii, cele mai multe pro dascăli.

Ligia Deca a anunțat în cea mai recentă conferinţă de presă că sunt 15.000 de angajați care au renunțat la grevă de pe 1 iunie până acum, iar dintre profesori 60% sunt încă în grevă. Potrivit Sindicatelor, erau încă în grevă, săptămâna trecută, circa 170.000 de angajați din Educație.

"Nu partea materială este principală a acestei greve, ci lipsa de respect, de demnitate, de ce vreţi voi. Există o categorie socio-profesională care şi-a majorat salariul anul ăsta, cu de la sine putere, cu peste 20%. Iar acea categorie e în vârful schemei de salarizare. Dar nu neapărat numai acest lucru e important.

Mie mi se pare că în România creşterea economică în trimestrul al III-lea a fost de numai 0.1%. În acest ritm, România nu va putea să dea nici promisiunile pe care le face profesorilor în acest moment. Vine nota de plată a dezmăţului, a desfrâului bugetar! Să fie foarte clar!

O doamnă profesoară a spus un lucru tulburător. Şi n-am avut replică la această zicere a domniei sale. "Nu vă gândiţi la copiii noştri?" - i-a spus, pe bună dreptate, un părinte. Iar profesoara i-a răspuns: "Dar la copiii mei nu vă gândiţi?" Ce să spun? E un răspuns greu de dat. Adică... dacă n-ai bani să le dai cât merită, că merită oamenii ăştia, fără ei nu există nicio societate, nu există nimic fără profesori! - măcar nu-ţi bate joc de ei! Nu-i trata cu dispreţ! Adică tu anunţi Sănătatea şi Educaţia locul I în societatea românească şi, de fapt, la buget sunt Cenuşăresele absolute?" a spus Bogdan Chirieac într-o intervenţie telefonică la România TV.

Legat de aceeaşi întrebare tranşată de analistul politic Bogdan Chirieac, Mircea Badea și-a spus opinia în cadrul emisiunii „Gura Presei” cu privire la situația în care se află profesorii la acest moment. Omul de televiziune s-a pus în pielea cadrelor didactice și a venit cu argumente solide în ceea ce privește mărirea salariilor. „Dacă aș fi profesor sau lider sindical aș răspunde așa: „Dar la viitorul meu vă gândiți? Dar la viitorul copiilor mei? Că eu trebuie să-mi cresc copiii cu 2.500 lei”. Niciodată nu se pune problema așa. La întrebarea „Când renunțați la grevă?”, răspunsul profesorilor ar trebui să fie: „Întrebați Guvernul”. Niciodată nu au pus problema simplu și clar la această problemă”, a spus Mircea Badea, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel