Chirieac, reacție la declarația lui Hellvig: Știe ce înseamnă abuzul statului!

Roxana Neagu / 24 aug 2018 / 20:12 Salveaza PDF Comentarii
SRI
Descriere foto: SRI

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după declarația din urmă cu puțin timp a directorului SRI, Eduard Hellvig. 

”Eduard Hellvig e o șansă pentru SRI și pentru România. Nu spunem vorbe mari, dar acesta este adevărul. Fără Eduard Hellvig și astăzi ar fi fost în funcțiune protocoalele semnate de fosta conducere a SRI și fosta conducere a Parchetului” a subliniat Bogdan Chirieac. 

Analistul politic a adăugat: ”Eduard Hellvig e, într-adevăr, o victimă a statului subteran. În 2012, e bine să ne aducem aminte, a fost ministru al Dezvoltării. (...) Regimul Băsescu a considerat că trebuie să-i inventeze un dosar penal, ceea ce s-a și întâmplat. Că apoi a fost închis și complet achitat, asta e altă poveste, de asta Eduard Hellvig știe ce înseamnă abuzul statului. Când a ajuns director la SRI, primul lucru pe care l-a făcut, a început treptat, că nu putea dintr-o dată, a fost să lupte cu acea structură osificată, radioactivă, profund toxică pentru democrație. Faptul că i-au băgat sub nas, când nu avea experiența necesară, un protocol de semnat, l-a semnat și denunțat după o o lună și jumătate, din punctul meu de vedere, arată că Eduard Hellvig e foarte bine intenționat în ceea ce privește România democratică.”

Bogdan Chirieac a mai spus că Eduard Hellvig a ieșit cu această declarație pentru că reziduurile fostei Securități pun la cale un atac împotriva sa: ”Brusc, a devenit subiectul numărul unu în acest moment”. ”Protocolul SRI - PÎCCJ, într-un stat obișnuit, nu are nimic toxic. În mod normal, Parchetul ar fi trebuit să facă parte din Executiv, nu din magistratură, nu din justiție, cum este Constituția aberantă a României din 2003. Ce e într-adevăr toxic e protocolul dintre SRI, PÎCCJ și ÎCCJ. Protocoalele semnate de ÎCCJ sunt problema principală”. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23