Chirieac, reacție la declarația lui Hellvig: Știe ce înseamnă abuzul statului!

SRI
SRI

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după declarația din urmă cu puțin timp a directorului SRI, Eduard Hellvig. 

”Eduard Hellvig e o șansă pentru SRI și pentru România. Nu spunem vorbe mari, dar acesta este adevărul. Fără Eduard Hellvig și astăzi ar fi fost în funcțiune protocoalele semnate de fosta conducere a SRI și fosta conducere a Parchetului” a subliniat Bogdan Chirieac. 

Analistul politic a adăugat: ”Eduard Hellvig e, într-adevăr, o victimă a statului subteran. În 2012, e bine să ne aducem aminte, a fost ministru al Dezvoltării. (...) Regimul Băsescu a considerat că trebuie să-i inventeze un dosar penal, ceea ce s-a și întâmplat. Că apoi a fost închis și complet achitat, asta e altă poveste, de asta Eduard Hellvig știe ce înseamnă abuzul statului. Când a ajuns director la SRI, primul lucru pe care l-a făcut, a început treptat, că nu putea dintr-o dată, a fost să lupte cu acea structură osificată, radioactivă, profund toxică pentru democrație. Faptul că i-au băgat sub nas, când nu avea experiența necesară, un protocol de semnat, l-a semnat și denunțat după o o lună și jumătate, din punctul meu de vedere, arată că Eduard Hellvig e foarte bine intenționat în ceea ce privește România democratică.”

Bogdan Chirieac a mai spus că Eduard Hellvig a ieșit cu această declarație pentru că reziduurile fostei Securități pun la cale un atac împotriva sa: ”Brusc, a devenit subiectul numărul unu în acest moment”. ”Protocolul SRI - PÎCCJ, într-un stat obișnuit, nu are nimic toxic. În mod normal, Parchetul ar fi trebuit să facă parte din Executiv, nu din magistratură, nu din justiție, cum este Constituția aberantă a României din 2003. Ce e într-adevăr toxic e protocolul dintre SRI, PÎCCJ și ÎCCJ. Protocoalele semnate de ÎCCJ sunt problema principală”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel