Chirieac: Nu știu dacă, de ziua sa de naștere, Iohannis va numi un prim-ministru de la PSD. Se duce în istorie cu eticheta asta!

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Mâine, este ziua președintelui Klaus Iohannis, moment în care au loc și consultările cu partidele politice, urmând să fie desemnat noul premier. Analistul politic Bogdan Chirieac nu crede că acest lucru va avea loc.

"Este, într-adevăr prima dată când, după Revoluţie, un prim-ministru îşi respectă cuvântul dat într-o coaliţie, milităreşte. S-a stabilit: un an şi jumătate conducerea aparţine PNL-ului, un an şi jumătate aparţine PSD-ului. Mâine, este 13 iunie, este ziua de naştere a preşedintelui Klaus Iohannis. Nu ştiu dacă, de ziua sa, de naştere va numi un prim-ministru de la PSD. Poate că va face lucrul ăsta pe 14 (n.r. iunie). De ziua lui să îşi pună un premier de la PSD?! Se duce în istorie cu eticheta asta!

De asta, poate că şi premierul Ciucă, care nu ştiu dacă a făcut această legătură, a spus că, până joi, ar trebui să avem un Guvern nou. Mâine, sunt negocierile la Cotroceni, se vede cu toate partidele. Nu va fi uşoară negocierea cu UDMR a domnului Marcel Ciolacu. PNL, pe bună dreptate, nu doreşte să renunţe la Transporturi şi atunci cere imposibilul pentru actuala coaliţiei - Ministerul Dezvoltării. Îl poate obţine dacă pleacă UDMR de la guvernare. UDMR  face acest joc foarte dur... Vor fi negocieri... Nu ştiu cât se va dormi în următoarele două nopţi, dar, în fina,l România va avea un guvern pe cale democratică", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunţat astăzi demisia. Acesta a spus că, odată cu terminarea grevei din Educaţie, în urma adoptării de către Guvern a mai multor măsuri privind salarizarea din sistemul de învăţământ, a venit momentul să-şi încheie mandatul de prim-ministru, iar după ce va merge la Palatul Cotroceni pentru formalizarea demersului, vor putea începe procedurile pentru efectuarea rotativei guvernamentale.

Vezi și: Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar / Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din Guvern

Ciolacu, primele declaraţii după ce Ciucă şi-a anunţat demisia: Lăsaţi-ne să ne facem treaba! Vreau să mă bat pentru miniştri performanţi

Citește și:

Trei nume de premieri după plecarea lui Ciucă. Chirieac: Probabil că domnia sa are cele mai mari șanse

În noul Guvern, prim-ministru interimar ar putea fi Cătălin Predoiu, Lucian Bode sau Sebastian Burduja. Bogdan Chirieac a spus că cel mai avantajat este Cătălin Predoiu. 

„Toate trei sunt valabile cu mențiunea că domnul Cătălin Predoiu a mai fost prim-ministru interimar, cred că după demisia lui Emil Boc, deci a mai fost o zi prim-ministru interimar. Acesta ar fi în avantaj, e și ministru al Justiției. Probabil că domnia sa are cele mai mari șanse la acest moment.”, a spus Bogdan Chirieac.

Acesta a fost întrebat dacă nu ar fi mai ușor ca Lucian Bode să fie numit prim-ministru interimar.

„Cred ca in momentul acesta domnul Bode are foarte multa treabă cu partidul. Protocolul dintre cele două partide a murit, altfel nu aveam nicio dezbatere. Se schimbau Transporturile, Justiția, Fondurile Europene și Finanțele și mergea mai departe. Dura tranziția asta cinci minute, conform protocolului. Protocolul nu mai e valabil. " Citește mai departe>>

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel