Chirieac, întrebare IMPORTANTĂ despre alegerile din 27 septembrie

sectii de votare
sectii de votare

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie legată de alegerile locale, în contextul începerii noului an şcolar. 

Bogdan Chirieac a lansat o întrebare cheie legată de alegerile locale: dacă după deschiderea noului an şcolar vom ajuge la 2.000-2.500 de infectări pe zi, mai este oportună organizarea alegerilor locale în 27 septembrie?

"La o săptămână după 14 septembrie, dacă ajungem la 2.000-2.500 de infectări pe zi, se mai ţin alegerile locale sau nu? Alegerile locale sunt semnificative dacă prezenţa la vot va fi de numai 25%? Spuneţi că acum e un deficit de legitimitate fiindcă alegerile locale nu au avut loc la termen; corect, dar alegeri cu 20-25% participare la vot cum sunt?

În acest caz eşti mai legitim ca primar sau aplici ce s-a întâmplat în Marea Britanie unde s-au amânat alegerile locale cu un an sau în Franţa unde Macron a avut primul tur al alegerilor prezidenţiale şi nu s-a mai putut ţine al doilea, ori - în partea cealaltă - exemplul Poloniei care a ţinut toate alegerile. Nu ştiu cum se face. În actuala situaţie epidemiologică nici eu, nici familia, nici prietenii, nici colegii de la serviciu nu mergem la vot" a afirmat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel