Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Chirieac îi dă dreptate lui Ciuvică: Benzina Louis Vuitton nu impresionează pe nimeni / Controversa din Ungaria cu preţul la carburant

Chirieac îi dă dreptate lui Ciuvică: Benzina Louis Vuitton nu impresionează pe nimeni / Foto: Pixabay, de Bernd Schray
Chirieac îi dă dreptate lui Ciuvică: Benzina Louis Vuitton nu impresionează pe nimeni / Foto: Pixabay, de Bernd Schray

Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au vorbit la DC NEWS despre scumpirea benzinei și motorinei, dar şi despre faptul că acest lucru nu pare să impresioneze populaţia.

Deși prețurile la benzină au explodat, românii încă mai cumpără combustibil. Mugur Ciuvică a spus, într-o ediţie anterioară a emisiunii Miercurea Neagră, că benzina poate fi numită Louis Vuitton (VEZI AICI). În cadrul emisiunii de astăzi, analistul politic Bogdan Chirieac i-a dat dreptate. "A meritat să îi spunem așa.", a spus acesta.

"Domnule, o dată ați avut și dumneavoastră dreptate și vreau să consemnez acest lucru. Ați avut dreptate cu benzina Louis Vuitton. A meritat să îi spunem așa, așa i-a rămas numele, cel puțin la noi - benzina Louis Vuitton. Benzina de 10 lei nu impresionează pe nimeni. Benzina, motorină, nu vă luați, nu impresionează pe nimeni. Toată lumea bagă la benzină, la rezervor, la chestiunea asta. Da de ce credeți că bagă lumea așa, fiindcă vrea să se dea mare că și-a luat Louis Vuitton?", a întrebat Bogdan Chirieac.

Mugur Ciuvică: Nu știu ce ar putea face lumea

"Nu știu, nu îmi dau seama acum. Vă dați seama că nu pot să fac eu analize din astea sociologico-economice. E posibil ca lumea..., nu știu, până la urmă bagă benzină sau nu... Adevărul, pe de altă parte, nu știu ce ar putea face lumea. Să nu bage, dar dacă nu bagi benzină nu prea ai cu ce să mergi că transportul în comun este vai de capul lui, prin București cel puțin. Trenurile sunt vai de capul lor prin țară, deci nu prea ai alternativă la benzină, pe de o parte, pe de altă parte, nu știu, se descurcă într-un fel și bagă benzină.

Pe de altă parte, încă o dată, nici nu ai ce să aștepți. V-am mai spus, de la guvernul ăsta românesc, indiferent de guvern, și ăsta de acum este vai de capul lui așa administrativ, să rezolve problemele care sunt internaționale, că benzina este scumpă peste tot, energia este scumpă peste tot, mâncarea se scumpește peste tot. De unde să aștepți să vină Ciucă să ieftinească benzina, să fim serioși. Ați văzut că până la urmă și ăla de-l lăuda lumea, nu mai puteam cu chestia asta, cu Orban, că Orban a plafonat benzina, nu știu ce... A plafonat el ce a plafonat, până a zis că bagă austeritate că nu are bani.", a spus Mugur Ciuvică.

Cazul Ungariei. Cum a plafonat Orban prețurile la benzină doar pentru unguri?

"Păi a zis că la unguri le dă, le dă benzină. A dat lege.", a menționat Bogdan Chirieac.

"În primul rând nu ai cum să dai benzină la unguri și la alții nu. Nu a dat nimic, a spus-o pe gură, sunt convins că nu a dat lege.", a intervenit Mugur Ciuvică.

"Am văzut reportaj cu român care nu a primit benzină cu prețul plafonat.", a spus Bogdan Chirieac.

"Eu nu am văzut reportajul, dar așa ceva nu se poate în Uniunea Europeană, să faci un preț pentru români și altul pentru unguri, nu există să faci prețuri separate. De aia când s-a inventat Uniunea Europeană a fost Piața Comună a Oțelului și Cărbunelui, că așa se numea. Nu poți să spui că românii își pun benzină cu 5 lei și ceilalți din UE își pun benzină cu 7 lei, nu ai cum. Este împotriva principiului. Piață comună, asta este UE. Ce înseamnă asta? Că produsele au aceeași piață, nu poți dacă vine unul să își cumpere băutura răcoritoare neagră din România, nu poți să îi spui că: Bă, tu ești mai bogat, ți-o dau cu 10 lei, românului meu i-o dau cu 5 lei. Ce nebunie e asta? Ce iei pașaportul, te uiți la nume? Nu a putut Tăriceanu să facă aia cu taxa pe mașinile vechi în Europa și i-au dat legea înapoi de 3 ori că au zis că e nu e bună. Cum să facă cu benzina?", a adăugat Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel