Chirieac: "Greșeală majoră a guvernului. Toată povara crizei economice este pe umerii sectorului privat"

România va atinge un vârf de creştere economică de 5% în 2025 (raport) / Sursă foto: Guvernul României
România va atinge un vârf de creştere economică de 5% în 2025 (raport) / Sursă foto: Guvernul României

Bogdan Chirieac a fost invitat să comenteze declarația lui George Simion, care a susținut că România trebuie să taie ajutorul pt Republica Moldova, dar și reacția consilierului Alexandru Muraru care l-a comparat pe liderul AUR cu Vladimir Putin. Totodată, Chirieac a vorbit și despre măsurile guvernului în actuala criză economică. 

"Vorbim de două lucruri diferite: nici domnul Simion, nici domnul Muraru nu au dreptate. Să începem cu domnul Simion: probabil dânsul nu are mulți adepți în Republica Moldova și a zis să și-i securizeze pe cei din România. E o declarație politicianistă, în opinia mea. România trebuie pe de o parte să sprijine guvernul de la Chișinău, fără echivoc, pe de altă parte trebuie să convingă Uniunea Europeană să sprijine și ea mult mai mult guvernul de la Chișinău. O Republică Moldova căzută înapoi în mâinile prorușilor la guvernare ar fi un rău pentru toată lumea. Un avanpost al Moscovei în coasta noastră, între Ucraina și România nu ar face bine nimănui. Probabil din motive politice George Simion a făcut această declarație pentru care, probabil, va plăti politic și a și început să o facă. Atunci când ne referim la declarația domnului Muraru, să-l faci pe George Simion 'putinist', 'micul Putin al României' sunt niște ziceri așa, pamfletare," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Chirieac: "Guvernul României poate toată greutatea crizei economice pe mediul privat"  

"Oare așa o s-o ținem până la alegeri, domnule Chirieac?" l-a mai întrebat realizatoarea Mihaela Bîrzilă. 

"Eu sper că nu. Să nu uităm că actualul guvern a pus greutatea întregii crize economice din România pe umerii sectorului privat din această țară. Au majorat de o manieră incredibilă taxele si impozitele și acum majorează salariul minim fără să întrebe mediul privat dacă poate să facă asta. În București nu prea găsești oameni cu salariul minim, dar sunt multe zone în țară care trăiesc din salariul minim, iar dacă fabricile alea se închid, angajații aceia care aveau un venit și plăteau taxe și impozite vor merge în șomaj, deci vor fi în seama statului. Aici e o greșeală catastrofală făcută de actualul guvern. În privința a ceea ce am discutat mai devreme, sunt convins că domnul Simion vrea voturi din România fiindcă nu stă prea bine în Republica Moldova. Probabil nu a reușit să penetreze electoral acolo, așa cum o făcea odată Traian Băsescu," a mai spus Bogdan Chirieac. 

De la ce a pornit totul?

Recent, George Simion a stârnit controverse după declarația pe care a făcut-o în acest weekend, referitoare la tăierea finanțării pentru guvernul de la Chișinău. 

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Ulterior, consilierul guvernamental Alexandru Muraru a postat un mesaj dur la adresa liderului AUR. 

"Alianța pentru Dezbinarea Românilor.Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic. În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au cetățenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm.Iar ca tabloul să fie complet, marioneta Moscovei mai spune că România a ajutat prea mult refugiații din Ucraina și că ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puștii. Declarațiile lui Simion sunt halucinante iar românii trebuie să știe că un astfel de flagel al politicii românești, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat și trimis acolo unde îi este locul, în brațele Kremlinului. Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României," a spus Alexandru Muraru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel