Chirieac: Graţie preşedintelui Iohannis, vom avea o formulă de guvernare

Bogdan Chirieac a făcut un comentariu legat de tensiunile din coaliţia de guvernare. Analistul politic apreciază că USR PLUS nu va ieşi de la guvernare, în ciuda tensiunilor cu cei de la PNL. 

"Acum nu e vorba doar despre un ministru al Sănătăţii. Nouă ne-ar trebui un guvern, că nu e vorba doar despre bolnavii care stau afară, pe o vreme de primăvară capricioasă, pentru a intra în clădirea spitalului, ci e vorba de întreg ansamblul economiei, care este praf, iar aceste certuri din coaliţie nu ajută sub nicio formă. 

Eu cred că domnul Dan Barna, disperat de faptul că nu ar mai avea cine să-i ridice ochelarii de pe jos, nu va ieşi din coaliţia de guvernare. Sunt şi alţi miniştri care s-au aşezat foarte bine, din toate punctele de vedere şi care sunt hotărâţi să facă treabă. Acum nu ştiu dacă şi pentru România sau pentru domniile lor. Deocamdată cred că doar pentru domniile lor. Avem acest comportament care oscilează între ridicol şi penibil al domnului Vlad Voiculescu şi al fostei sale echipe... Cred că vom avea, poate şi graţie preşedintelui Iohannis, o formulă de guvernare în câteva zile. Nu cred că astăzi vom avea o nominalizare de ministru la Sănătate de la USR", a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Reamintim faptul că sunt mari tensiuni în coaliţia PNL - USR PLUS, urmare a faptului că premierul Florin Cîţu l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. Mutarea lui Cîţu a atras un val de reacţii negative din partea celor de la USR PLUS care au cerut chiar ca Florin Cîţu să fie schimbat, iar guvernarea să continue cu un alt premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel