Chirieac, după incendiul de la ATI: La cum stau lucrurile, probabil asta va urma

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Bogdan Chirieac a reacționat, duminică, 15 noiembrie, după tragedia de la Piatra Neamț, unde zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Bogdan Chirieac a fost întrebat, duminică, la Antena 3, ce i se pare relevant în urma tragediei de la Piatra Neamț, în contextul în care au apărut numeroase semne de întrebare.

„Starea sistemului medical din țara noastră!”, a răspuns Bogdan Chirieac, adăugând ulterior: „E suprasolicitat, cu oameni care au făcut minuni în salvarea de vieți omenești, oameni fără pensii speciale, cu salariile la limita decenței, mărite de fosta guvernare, și oprirea oarecum a exodului. Știm cât de mulți au plecat în toată Uniunea Europeană.”

Lupta politică a fost dusă în domenii unde nu are ce căuta, de pildă în domeniul medical”, a mai spus Bogdan Chirieac.

„Nu există o strategie națională pentru sistemul medico-sanitar din România, nu există așa ceva, partidele politice stând la masă, să aibă un program comun, să urmărească un țel comun. La fel cum nu există nici pe educație. Așa cum stau lucrurile, probabil că unii vor încerca să exploateze ce s-a întâmplat după modelul Colectiv”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Ulterior, a adăugat: „Ancheta Parchetului ce să constate... Nu a fost cu premeditare, nimeni nu a vrut să moară acei oameni. Cineva poate nu a știut cum să bage aparatele alea în priză, instalația electrică nu a ținut, se duce la Dorel, până la urmă, toată chestiunea. Dorel care nu a pus firul electric suficient de gros sau de subțire.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel