Orban, CÂȘTIGĂTOR după ce moțiunea de cenzură a picat. Chirieac: A luat caimacul. El a ieșit cel mai bine

Facebook Ludovic Orban
Facebook Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că Ludovic Orban este câştigătorul zilei după moţiunea de cenzură. Acesta a analizat discursul preşedintelui Camerei Deputaţilor după ce moţiunea a picat. 

"Aşa cum am spus de la depunerea moţiunii de cenzură, aceasta s-a arătat a fi un balon de săpun care azi s-a spart. Moţiunea a căzut, la o diferenţă foarte mare de voturi faţă de cel necesar pentru a trece. Coaliţia guvernează în continuare şi aplicăm programul de guvernare pe care ne-am angajat în faţa Parlamentului şi a românilor să îl punem în practică", a declarat Ludovic Orban după ce moţiunea de cenzură a picat. 

VEZI MOȚIUNEA de CENZURĂ a picat cu 201 voturi!

Chirieac: "Nici nu ştiam dacă a ieşit în calitate de preşedinte al Camerei sau premier"

"După cum am spus cu toţii, nu exista nicio şansă ca moţiunea să treacă! De altfel, scopul ei nici nu cred că a fost să pice Guvernul Cîţu. Pur şi simplu, PSD a făcut ce trebuia să facă un partid de opoziţie ca să ajungă în faţa opiniei publice. Asta au făcut şi cei de la AUR. După moţiune, trebuie remarcat un lucru. Cel care a luat caimacul a fost Ludovic Orban. Nu că i-ar folosi la ceva în lupta cu Florin Cîţu, tranşată de dl preşedinte Klaus Iohannis, dar vedeţi că în loc să iasă premierul primul că Guvernul a trecut de proba asta, că va face, va drege, iese Ludovic Orban. Nici nu ştiam dacă a ieşit în calitate de deputat, de preşedinte al Camerei Deputaţilor, de premier. A ieşit să zică că programul de guvernare va continua, etc. El a ieşit cel mai bine", a spus Bogdan Chirieac. 

Cîţu spune că "am tranşat alegerile în PNL"

"Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD.

Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a afirmat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel