Chirieac, după ce Donald Trump s-a adresat națiunii: A spus un lucru IMPORTANT

Donald Trump, președintele SUA - foto Agerpres / EPA
Donald Trump, președintele SUA - foto Agerpres / EPA

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză după conferința de presă susținută miercuri, 8 ianuarie, de preşedintele SUA, Donald Trump.

Statele Unite nu vor permite Iranului să fabrice arme nucleare, a declarat preşedintele Donald Trump, miercuri, precizând că niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului asupra unor baze din Irak. Preşedintele SUA a precizat că va cere Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, în urma declarațiilor președintelui Donald Trump, Bogdan Chirieac a făcut următoarele precizări: „În criza din Orientul Mijlociu, Donald Trump va face apel la țările NATO, inclusiv România. A mai spus un lucru important: SUA nu mai au nevoie de petrol din Orientul Mijlociu. Rezultă de aici că petrolul nu va mai dicta politica Administrației Americane. Trump a lăsat și o mână întinsă Iranului: pace, prosperitate, dialog. A fost departe de ceea ce unii se temeau, și anume anunțul clar că se pune în operă atacarea celor 52 de ținte din Iran pe care le anunțase anterior."

„Mi se pare că, în acest moment, nu dorește să agite securea războiului. Și în niciun caz nu dorește ca, din punct de vedere politic, Statele Unite să fie izolate pe scena internațională, așa cum s-a întâmplat în intervenția din Irak, în timpul lui George W. Bush", a declarat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel