Chirieac, detaliu-CHEIE după ce Iohannis a vorbit de relaxare

Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză după declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind un plan de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că, după data de 15 mai, în funcție de modul în care va arăta situația noilor infectări cu virusul SARS-Cov-2, putem vorbi de măsuri de relaxare a restricțiilor. Potrivit acestuia, relaxarea va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-odată, mai ales că specialiștii spun că virusul nu va dispărea.

„Domnul președinte Iohannis a avut un discurs politic bun, chiar foarte bun. Milioane de oameni de peste 65 de ani din această țară nu au dormit noaptea trecută, pe motiv că îi ia de acasă și îi duce în carantină. Acum, președintele a liniștit aceste persoane. E un lucru important pentru noi toți. Mai departe, președintele a oferit pentru prima dată un orizont de timp: după 15 mai. Este o rază de speranță. Nimeni nu poate să spună, în realitate, dacă după 15 mai se vor relaxa măsurile. În cazul în care, după Paști, o să avem o creștere a numărului de îmbolnăviri și decese, măsurile nu se vor putea relaxa după 15 mai", a spus, marți după-amiază, Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Situație critică în economie

„Ajungem într-o situație critică, mă refer la economie. E de ales să ai mai multe decese provocate de coronavirus sau mult mai multe decese provocate de starea economiei, inclusiv de foamete?", a precizat analistul.

Prețul la petrol a scăzut, luni, la un nivel record, în condițiile în care cererea s-a prăbușit din cauza pandemiei de coronavirus, iar producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare. „Este o inversare profundă a mecanismelor economice, care nu va rămâne fără consecințe. Asta înseamnă că averea planetei se poate înjumătăți peste noapte. În România, deocamdată, nu s-a explicat suficient acest lucru. Dar este bine să se înțeleagă că un apartament, care înainte de criză costa 60.000 euro, mai poate să coste o treime. Și nu sunt vorbe mari. Am mai trăit așa ceva la criza din 2008.

Deci avem mari probleme economice mondiale și România este o bucățică din această problemă. Domnul președinte Iohannis sunt convins că vrea să relanseze economia, dar lucrul acesta se poate face numai după relaxarea economiei din Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, adică principalii noștri parteneri economici", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel